„Дънди Прешъс Металс Челопеч" получи ново престижно отличие.
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България връчи своите най-авторитетни за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България". Тържествената церемония по време на Третия пролетен бал се проведе под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов и с участието на министри, официални лица, собственици и мениджъри на компании. 
Миннодобивното дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД, което разработва подземния рудник в Челопеч, беше обявено за победител в категория „Качество". Голямата награда беше връчена от  министър-председателя Бойко Борисов.
При получаването на отличието д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс" и изпълнителен директор за България, развълнуван отбеляза:
„Искрено благодаря за наградата. Това е огромно признание за целия ни екип, за всички наши специалисти и ръководители. Благодаря на журито, на тези, които ни номинираха; благодаря на нашите приятели и колеги".  
За трите категории на годишните награди на КРИБ бяха номинирани и се състезаваха 31 компании, рекорд за изданията на конкурса. Наградата за качество се връчва на компании, които в най-голяма степен са демонстрирали качество при реализиране на проекти, последователен подход при прилагане на най-добри производствени практики, ангажираност и следване на политики по отношение развитието на бизнеса и качеството.
Взети предвид са били и критерии като компетентност, обучение и развитие, констатирано постоянно подобряване и професионално отношение към клиенти и партньори.
Припомняме, че в началото на годината „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД стана победител в категория „Технологии на международното минно списание Mining Magazine". В съревнование с големи технологични компании, реализираният проект за изземане на граничен целик в рудник „Челопеч" беше високо оценен за приложението на нестандартен подход и осигуряване по иновативен и безопасен начин за максимално оползотворяване на руда.
Дружеството получи и високата оценка на Българската търговско-промишлена палата, която през април връчи отличия за най-иновативна компания и най-иновативен проект на минното дружество в Челопеч.
„Дънди Прешъс Металс" разработва и златното находище на Ада тепе.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.