Отказа се от гражданство, върна се в Родопите и вече е Алекси

Изселник от Родопите се отказа от турското си гражданство, върна се в родния край на родителите си и си смени имената с български. Роденият в южната ни съседка О.Д. поиска да бъде записан като Алекси Е.М. Родителите на нашенеца също носят български имена, като това бе и един от мотивите за направеното пред съда в Момчилград искане от страна на младия родопчанин.
Мъжът е завършил право в престижен университет в Турция. Той дори е вписан в Истанбулската адвокатска колегия. Младият юрист обаче се отказал от турското гражданство през 2015 година, разкриха за 24rodopi.com запознати със случая. Мъжът никога не е губил връзка с родния край на родителите си. Често се и прибирал в селото, където живеели близките му. Взел решение да се установи в България, а значението на името, което си избрал, отговаряло напълно на професията му-защитник.
Всички тези мотиви бяха взети под внимание от магистратите в Момчилград, които допуснаха промяната в трите имена на О.Д.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/5/17 15:18

    То само в Родопите има истински българи ,юнаци хайдути и войводи закрилници на майка България В софийските поля се подвизават предатели псевдодемократи ,мафиоти ,бандити и изедници на собствения си народ и майка България

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/5/17 15:31

    СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА В ТАЗИ САГА Е ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ДПС.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/5/17 16:36

    Браво!Един истински човек, заслужаващ уважение, аналогично с уважението с което се отнася към своята родина.Нека всички ислямисти, които се имат за по-турци от турците, или както ги наричат в интернет пространството "Орки", вземат пример от него.Вярно е че името не прави човека, но жеста му е много голям, и трябва да му се отдаде заслуженото.Задължително трябва да бъде приет в адвокатския колектив, защото там има някоя и друга чалма, дето се правят на адвокати, и лъжат простия народ, че са голяма работа.Трябват ни честни турци, а не измекяри.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/5/17 16:50

    ... почна се. И то без възродителен процес? Ам ся как ще се плашите един друг?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/5/17 18:41

    преследван ли е като гюленист

    ОтговорИзтриване
  6. До 15.31 много точно изказване .Помислих си същото

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/5/17 20:26

    Golem praz po dobre za turskia narod edna otrepka s mahnala i namerila mesto v toplite na obiyatia na bulgarskia narod...Neka badi vash ako iskate moje v bonus da vi dadem 3.5 milyona siriyci takmo da s opravite demografiata.ALLAH türkü korusun ve yücelsin mücadelemiz TURAN'a kadar

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/5/17 20:32

    А,Еркан....дали ще е от ДПС не се знае,ама от ДОСТ със сигурност няма да е....просто султанът ви почна окончателната чистка.Нали му дадохте неограничени права!Ама да му се чудиш защо бяга БГ?Можеше в Германия да иде...

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus15/5/17 21:36

    ИМЕТО НЕ ПРОМЕНИЯ НАЦИОНАЛНОСТТА.

    ОтговорИзтриване
  10. Кой е този продажник ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/5/17 08:19

    Goliyam pray advukat stanza oba4e tikvata bitten e prazen

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/5/17 12:01

    Сега ще му намерим българка за булка

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/5/17 12:12

    16.36 Орка е майка ти,питай я!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/5/17 13:32

    Към 12:12 Майка ми не ходи със скафандър-бурка на главата, и манта предимно от машиностроително предприятие, за да не ужасява хората, "мутантино"."Орка" да ви наричам, е комплимент за вас.Най-доброто определение за ислямистите!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/5/17 14:13

    Не се знае ердоган колко му е платил за да го внедри"ДЪЛБОКО" в родопите!!!Предателят ПОЖИЗНЕНО-ПРЕДАВА-ПРОДАВА,не се заблуждавайте!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/5/17 17:03

    Аликси е доста разпространено име и щом има пет византийски императора е доста вероятно всеки да има предци с такова име, Върнал си е прадедовското си име и може да контактува нормално с хората по света. Личен избор - на когото му пречи може пак така свободно в Европа да се преименува на Реджо Таипшвили Ердоганидзе ! А дали е българско име - не е , чисто български имена са Пурко, Дичо и пр. Според мене името е като компас който ти дават, сочи посоката за да се ориертира накъде са гледали родителите, но човек и сам може да си избира ако не е съгласен. Така е в свободния свят.
    Алтернативата е както беше преди и както си от край време на изток - човек непрестанно да трепери какво ще им текне на ума на поредните самозабравили се тирани...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/5/17 10:13

    Ха,ха, "възродителния" продължава...с изкуствено дишане....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.