Обвиняват нашенци в незаконно строителство

Брожение от страна на гърците към родопчани, собственици на имоти и земи край Беломорието, тече с пълна пара в южната ни съседка през последните няколко дни. Местната преса нагнетява обстановката с писания от рода, че нашенците превземат земите около морето им и това щяло да попречи на местния бизнес, оплакаха се в редакцията през уикенда десетки собственици на имоти в Меродато. Местните искали проверка от страна на властите на имотите, собственост на българи, за да установят дали са законни, като вкарвали сериозна нотка за съмнение в това.
„Много сме притеснени от случващото се, тези атаки според нас не са случайни и недоумяваме, какво става. Когато купувахме имотите ни се казваше, че няма проблеми на въпросните места да поставим сглобяеми къщи. Това и направихме, а сега чуваме, че някой поставя под съмнение законността на имотите, за които имаме нотариални актове, а за постройките не е използвана и лопата цимент", коментираха за 24rodopi.com част от българските собственици в Меродато, потърпевши от гръцката атака.
Те недоумяват и от твърденията, че пречат на местния бизнес, тъй като според тях те допринасят за развитието на икономиката в северната част на Гърция.
 „Ние купихме земите си от местни жители, харчим парите си там, плащаме данъци и имат ръст на туризма благодарение на нас", коментираха още собствениците от Златоград, Смолян и Рудозем.
Всички имоти са свързани към водопроводната мрежа, а някои вече имат и ток. Те са категорични, че ще сезират всички възможни институции за проблема.
„Ние сме в Европейския съюз, имаме равни права и задължения. По европейските норми сме едно цяло, а в един момент получаваме подобни обвинения", коментираха още недоволните родопчани, които са предпочели да инвестират в южната ни съседка.
Хората се притесняват, че може да бъдат накарани да премахнат мобилните си сглобяемите къщи, които са по около 32 кв.м и са били основната причина за закупуването на имотите в Гърция. 
Снимката е илюстративна. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/17 11:58

    Е как да няма бетон -бунгалата върху какво са поставени-и то върху пясъчната ивица1

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/17 12:10

    Така е .Това не е Престъпна БГ, да правиш каквото си искаш ,където си искаш и както си искаш .Гърците са особен народ, които тачат всичко мило гръцко .Не дават друг да препари на територията им.Това не е България престъпници ,крадци бандити ,мафиоти да бетонират черноморието.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/5/17 12:34

    Византийска работа...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/5/17 13:29

    тези номера минават единствено в България , а в Гърция има закони.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/5/17 13:46

    "за постройките не е използвана и лопата цимент" От снимките се вижда бая бетон излят и доста циганеят постройките. Като по изключение съм съгласен с "византийците" в случая.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/5/17 14:36

    Да ги е.. в скапаните византийци, като продаваха и вземаха парите добре им беше сега реват, до 2-3 години ще си е българско до тасос както навремето е било, тогава да ги видя "ГЪРЦИТЕ" ще работят за нас за 200 евро на месец

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/5/17 15:18

    купувайте от турция там ви излиза по евтино и няма кой да ви гони

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/5/17 15:24

    До 14:36 ще ти работи Гръка за 200-300 евро ама за три дни това да не са нашите Българи алоооо там са непримирими и така и трябва ние не сме народ ние сме стадо бездушни овце и на където ни подкарат на там вървим

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/5/17 17:02

    Гърците никога няма да позволят нашенци бабаити, хърсъзи да виреят на Бяло море. Тези, които са направили малки селца, вилни зони, перат пари или слугуват на дерибеи като втори или трети поставени лица, никога няма да видят щастлив край. Сега може да се радват на купеното или строеното с крадени пари, но ще има да духат супата и ще играят накрая сиртаки.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/5/17 21:24

    Браво на гърците. Пазят си природата.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/5/17 08:36

    Само трябва да се уточни преди да се пишат глупости е, че тази снимка която многоуважаваната медия е публикувала, не е от въпросните имоти в Миродато. Става въпрос за мобилни къщи на колела и БЕЗ КАПКА БЕТОН, които ще ги видите пътувайки от плажа Амос бийч към селото Миродато, на 1 километър от плажа. Ако нямате подходяща снимка, просто не публикувайте снимка. Ако някъде строят с бетон, на земеделска земя- гърците имат право, но въпросните фургони, не са тези които виждате на снимката. Статията е вярна, но илюстративната снимка е подвеждаща.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/5/17 12:28

    И защо не публикувате изказването ми, където съм обяснил, че това от картинката не е това за което се пише?!?! ТОВА НЕ Е СНИМКА ОТ МИРОДАТО! КАЖЕТЕ ГО НА ЧЕТЯЩИТЕ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.