"Върнах се в гнездото", заяви президентът, който отново стана член на AKP, а на 21 май ще оглави партията

Реджеп Тайип Ердоган ще стане отново партиен член днес.
Ръководството на управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) е решило на 2 май да приеме в редиците й Ердоган след 3-годишно прекъсване. Церемонията ще се състои в централата на партията в Анкара. На 21 май пък ще има извънреден конгрес, на който президентът ще стане и председател на партията.
Това е една от 18-те конституционни промени, които ще бъдат направени в следващите две години, и които ще позволят на Ердоган да се чувства като султан, както вече го наричат международните анализатори.
След референдума на 16 април, вниманието на медиите в южната съседка е насочено към промените, които се очакват в управляващата партия и правителството.
Сред 50-те партийци, които ще влязат в националното ръководство на AKP се очаква да попаднат много нови лица. Такива ще има и в правителството.
Очаква се да бъде приложена формулата "млад кабинет, младо партийно ръководство".
Изненадите в кабинета ще бъдат ясни преди конгреса, защото тези министри, на които им са отнети креслата, ще бъдат назначени в ръководното ядро на AKP, твърдят сериозните анализатори край Босфора.
"Завърнах се в гнездото, при любовта си. Селям алейкум!", каза Ердоган по време на церемонията в партийната централа.
„Нямате друг избор, освен да отворите преговорните глави, но ако не го направите – довиждане“, с тези думи завърналият се в партийните редици днес Реджеп Ердоган се обърна към европейските лидери.
„Нямате друг избор, освен да отворите преговорните глави, но ако не го направите – довиждане“, с тези думи завърналият се в партийните редици днес Реджеп Ердоган се обърна към европейските лидери.
„Европа не спира да подпомага терористите по всевъзможни начини, подкрепа постоянно получава кюрдската ПКК. Защо? За да прекъсне пътя на Турция. Оттук нататък имате само един избор – преговорните глави, които до днес не бяха отворени, да се отворят, друг изход нямате. Ако ги отворите – чудесно! А ако не – гюле-гюле (Довиждане – б. р.)! Турция няма да се моли пред вратите ви, ние не сме портиери. Каквото сте ни казали до днес, всичко сме изпълнили“, отсече Ердоган пред съпартийците си.
Той не пропусна да критикува и НАТО преди срещата на върха заради 5-те условия, поставени на Анкара, едно от които е прекратяването на извънредното положение. „Трябвало да вдигнем извънредното положение, че откъде-накъде?! Кажете вие какво ще направите! Вие първо идете и вдигнете извънредното положение във Франция. Значи, там може, а при нас не може, от господата щели сме да искаме разрешение. Може ли изобщо такова нещо? Първо вие си спазвайте обещанията, отворете преговорните глави“, настоя Ердоган..
24rodopi.com
Каква политика ще провеждат Ердоган и AKP спрямо България? Какви новини ще има за хората в смесените региони у нас? Четете по-късно тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/17 08:36

    Оня дето седи в сараите не е ли султан

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/17 08:44

    Да живее султана дай боже и ние да си имаме такъв султан и да бъде край на коалициите

    ОтговорИзтриване
  3. Edin svetoven lider e Sultan Erdogan

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/17 10:18

    Zagubeni , kak mogat da izbirat takiva bolni hora!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/17 10:27

    ЦЯЛ СВЯТ МУ ЗАВИЖДА. АЛЛАХ ДА МУ ПОМАГА.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/17 13:17

    mnogo pravilno 08.44 ,absolyutno tova tryabva da e i tuk, dfugoyache opravia nyama.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/17 14:51

    BRAVOOOOO SAMO NAPRED TEZI DETO NIKOGA NE VIJDAT RERALNOSTA DANE KOMENTIRAT ZA ERDOGAN.... MIZERNITE ULITSI PREZ 90 V ISTANBUL I TEZI GETA DETO SE VIJDAHA OTVSYAKA TOCHKA... SEGA OSTAVIHA MYASTOTA ZA CHIST KRASIV I MNOGO NAPREDNAL GRAD... TOVA DETO TOY POSTROI ZA 15 GODINI V TSYALA EVROPA NE SE E POSTROILO.. STIGA S TOVA STANAL SULTAN NEZNAM KAKVOSI... NISHTO NYAMA DA VZEME V DRUGIYA SVAYAT... BRAVO ERDOGAN STRAHOTNO IZGLEJDA DNES BOSVORA I VSICHKI PATISHTA DANO OSHTE 15 GODINI DA STROISH... NA EVROPEYSTSITE TAZI GLEDKA NE IM HARESVA VECHE ... SUPER SI

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/17 20:33

    Това което прави Ердоан за Турция е повод за завист ! Туристи от цял свят ходят да живеят в истинския смисъл -обслужване,кухня,удобства,шипинг и релакс който другаде струва многократно !Хората вършат всичко с душа а,това не се учи то е вродено .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/5/17 14:50

    SAMO ERDOGAN I NIESME SAS ERDOGAN
    VINAGI STEGO ZASTITIM DO KRAYA
    EYVALA ATATURK 2 STANA VAV TURSIYA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.