За първи път започна ударно асфалтиране на улици в Неделино. Асфалтова техника и машини за пътно строителство активно работят на четири улици в общинския център.
Най-накрая, след 30-годишно чакане, Неделино ще има завършена втора главна улица „Напредък". Средствата са в размер на около 500 000 хил. лв. и са осигурени с Постановление на Министерски съвет, благодарение на активното искане на кмета Боян Кехайов, както и намерението му Неделино да има една по-добра визия, а живущите в квартала по-достойна среда.
Покрай големия обект ще бъдат благоустроени и три по-малки улички, разположени перпендикулярно на основната улица, като  по този начин част от проблемите на квартал „Емовци" ще бъдат решени.
Благодарение на същия проект е доизграден и колектора на ул. "Напредък", както и част от колектора на ул. "Александър Стамболийски", като за в бъдеще няма да се допускат строителни дейности върху модернизираното пътно съоръжение. В същото време приключват и строително-монтажните дейности на моста над река Тикленска и в най-скоро време се очаква обектът бъде официално открит.
Започна и строежът по подмяна на металния мост в центъра на Неделино. Вижданията на кмета на общината Боян Кехайов са след изграждане на стоманобетонния мост металното съоръжение да бъде поставено над река Неделинска и той отново да осъществява връзката между ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Напредък".
По този начин само за година и половина управление на новото общинско ръководство в Неделино ще бъдат изградени три нови моста, което не се е случвало досега в историята на общината.
Очакванията на кмета са до началото на празника на града да бъдат подписани и договорите с ДФ "Земеделие", с цел получаване на допълнителни средства, като за  приоритет №1 Боян Кехайов си е поставил амбициозната задача да осигури финансиране за пътя с.Крайна – с.Долен.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/5/17 14:02

    БРАВО! ЕЙ ТОВА Е КМЕТ, А НЕ КАТО ОНЯ ДРУГИЯ КАК БЕШЕ ТАМ , С ДОГРАМАТА И МАЯСЪЛА...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.