Търгът за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, насрочен за 30 май, може да провокира етническо напрежение в Кърджали. Това обяви в интервю за bTV директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.
Първият опит за организиране на процедурата на 30 март пропадна след безредици и заплахи на стадион "Българска армия".
Както вече 24rodopi.com писа, синдик Дора Милева насрочи повторния търг в своята канцелария, която се намира в жилищен блок на улица „Хан Аспарух“, в района на пазара в Кърджали. Очаква се към града да поемат десетки или дори стотици привърженици на първодивизионния ЦСКА. Те са твърдо решени да попречат на конкурента за емблемата и останалите активи - ЦСКА 1948 - да подаде своята оферта.
"Със синдик Милева са уточнени всички мерки. Ден преди кръга няма видимо напрежоение, но полицията в Кърджали и МВР като цяло са взели всички необходими мерки за безпрепятственото му провеждане", гарантира Момчилов.
Той не пожела да разкрие колко служители на реда ще бъдат ангажирани с взривоопасното събитие, но подчерта, че броят им ще бъде достатъчен. Осигурено е и присъствието на жандармерия, а около блока ще бъде изграден периметър с диаметър 100 метра. През пропускателните пунктове няма да преминават фенове, а само лица, ангажирани с процедурата.
"Може да се очаква всичко, но ние сме готови. Ще реагираме адекватно на всяка ситуация. Още от тази вечер в района ще има патрули. От едната страна на блока е пазарът, от другата - ромската махала. Това е предпоставка за ескалация на напрежение - говорим за ултраси, които могат да предизвикат напрежение с ромските фамилии. Всички хора в района са предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост", обясни Момчилов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/17 08:46

    В Кърджали никога е нямало етническо напрежение престанете с тази много опасна игра ако се случи това което искате политиците това ще е много лошо за цялата държава в Кърджали хората не са от чужда държава и теса Български граждани.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/17 08:59

    Шефа на полицията си знае работата, той е професионалист и ние гражданите му вярваме.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/17 09:01

    ехеееее -чак пък етническо напрежение-дреме ми за чорбарите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/17 10:07

    Ако дойдат фанатизираните ултраси-фашаги от София и провокират напрежение, какво ще правим ? Банкет със суджуци ли ! Бой по тиквите с палките.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/5/17 11:11

    ЦСКА умре Але Але Але..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/5/17 11:40

    Айдее - де го чукаш , де се пука! Пак вкараха в употреба онази думичка с която обясняват всичко- етническо напрежение!Къде го видяхте това,какво общо има с проблемите на ЦСКА? Или само защото е в Кърджали? Но това е град в който живеят нормални хора- както българи, така и турци.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.