Регионалната здравна инспекция в Кърджали проведе кампания Ден без асансьори (No Elevators Day). Това е европейска инициатива, част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта.
Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. Целта е също така да се демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.
Партньори на Здравната инспекция бяха Общинска и Областна администрации, които по случай инициативата спряха асансьорите. Използвайки само стълбите, секретарят на Общината Сезгин Бекир и областният управител Никола Чанев дадоха личен пример на колеги, служители и граждани.
Постер със съвети и ползи от изкачването на стълби бе изготвен от Здравната
инспекция и посрещаше гражданите, посещаващи Областна и Общинска администрация, както и местния офис на НАП, който също партнира на РЗИ в кампанията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.