Законопроект за въвеждане на уседналост на всички избори в България ще бъде предложен отново и обсъден от Народното събрание. Това стана ясно след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, което свика във вторник президентът Румен Радев.
Необходима е корекция в нормативната уредба, недопускаща външна намеса в българската политика, обясни президентът след заседанието на консултативния съвет. На излизане от “Дондуков” 2 премиерът Бойко Борисов пък разясни, че законопроектите за уседналостта, българското гражданство и вероизповеданията ще бъдат разгледани от Народното събрание, пише „24 часа“.
Теми влязоха в дневния ред на държавата след случилото се по време на парламентарните избори, особено в област Кърджали, за което 24rodopi.com писа.
Пакетът промени в закони бе подготвен от екипа на президента Румен Радев и предложен за обществено обсъждане от служебния министър на правосъдието Мария Павлова заедно с пакет изменения на Закона за българското гражданство и Изборния кодекс, с който се въвеждаше уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори. Тогава предложенията на президента предизвикаха скандал главно заради въвеждането на 3-месечна уседналост в България за участие в изборите за президент и парламент и практическата забрана за гласуване за българите от чужбина. Павлова и служебният премиер Огнян Герджиков пък решиха да ги оттеглят.
Промените в Закона за вероизповеданията трябва да спрат навлизането на чужди духовници, главно мюсюлмански, разясни още Борисов след заседанието на КСНС.
“Има такъв проект. Парламентът ще приеме Закона за вероизповеданията. Във всяка една религия е правилно държавата да обучава духовните лица.
Както в семинарията обучава нашите духовници, така и да обучава и имамите”, обясни на излизане от президентството министър-председателят Бойко Борисов.
“Парламентът има много работа да свърши в тази посока”, каза още премиерът Борисов.
Народното събрание трябва да актуализира и стратегията за национална сигурност, която бе приета през 2011 г. при първото правителство на Бойко Борисов. Причината е, че международната сигурност се е променила много оттогава и документът вече не отговаря на реалностите, обясни Борисов, допълва „24 часа“.
До края на юни трябва да бъдат актуализирани и усъвършенствани стратегията за национална сигурност, нормативната уредба на системата за национална сигурност и да бъдат разработени планове за попълване на недостига и повишаване на квалификацията и престижа на кадровия състав, обяви след заседанието на съвета държавният глава. Четири часа продължи първият Консултативен съвет по национална сигурност, свикан от президента Радев след началото на мандата му през януари. Неговата тема беше националната сигурност и външните заплахи към страната ни.
Всички участници в съвета изразиха задоволство, че този път са разговаряли разумно. Радев им благодари за “изключително отговорното и конструктивно отношение” към темата.
“Днес всички дадоха един добър тон за първия съвет на президента. Обединихме се около неговите предложения и беше един нормален и конструктивен диалог. Аз съм присъствал на съвети, на които не можехме да се чуем от подвиквания”, коментира премиерът Борисов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus31/5/17 08:07

    Древният zaferiyus е казал.
    ДА АМА НЕ.
    И гъза си да надерете пак ще влезем в парламента.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/17 08:28

    Ей стига глупости пак ли правите далавери и хорските очи да са пак към малцинствата пак ли теглите кредити и ние да ви плащаме вашите пари които ще откраднете
    Вижте една справка от Турция в БГ в последните избори за президент са гласували 27хиляди а за парламентарните избори сами 30хиляди това от 3,6милиона гласуващи е капка в морето
    Интересно ми е ако го нямаше Кърджалийска област и турската етнос в БГ как ли щяха да минават изборите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/17 08:45

    Неееее,завършилите БГ Семинария излизат като гейове,педофили,третополови духивници,вижте само църквата-пълно е с гейове и алкохолици.....БГ не може да да де нужните знания за духивниците

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/5/17 08:48

    Срамота е за всеки ороблем на България да се обвиняват турците,ромите,бежанците.....28 години след етническото прочистване на страната турското малцинство продължава да е на мушката на пропадналата ни държава....СРАМ СРАМ СРАМ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/5/17 08:51

    Това ли е Европейската,Демикратичната България дето нарушава правата на малцинството....е гати Демокрацията в измислената и пропадналата България

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/5/17 10:35

    Днес чета статия на проф.Вучева за истината за кражбата на КТБ.ПРестъпниците са ясни от тази статия и още са на свобода .Радев да призове съда и прокуратурата да се заемат с разследване на хронологията на ограбването на КТБ.Падане на правителство, служебен кабинет ..Избори, нов парламент ГЕРБ на власт и замитане на кражбата с държавни пари .Среднограмотен може да каже къде са парите и кой трябва да отговаря пред съд и прокуратура

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/5/17 10:47

    Герб ЕООД нали са Европейска народна партия и как ще приемат закон ограничаващ правата на българските граждани в чужбина....значи стадото живее в илюзия че ни управляват Европейска партия...излиза че не е

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/5/17 13:38

    Разбира се, че ще ограничат правата на живеещите в чужбина.Не може те да си живеят живота ,а да избират нас кой ще ни управлява.Отстрани много лесно се дава акъл.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/5/17 14:07

    Какво ми се оплаквате. Това трябваше да го приемат много отдавна. Не може някви дето ми живеят в Турция последните 15 години и точат България с пенсии и кви ли не още схеми да ми определят, кой как ше живее в Бг.Демокрацията не е анархия. Всяка свобода трябва да почива на строго определени правила. И тези правила трябва да се уважават от всички. По изборите започнахте да говорите за втори официален език! Това е България! Официалният език е българският, а официалната религия е християнството. Ако не ви допада, сменете държавата. Не може цял един народ да тича след прищевките на една малцинствена група. За незнаещите, народът е Български и той е християнски, без значение дали това ви харесва или не! АКО ИСКАТЕ ОФИЦИАЛЕН ШЕРИАТ ИЛИ ТУРСКИ ЕЗИК, ходете там където тези ги има като официалност, а не да се опитвате да ги прокарвате тук.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/5/17 14:57

    Уседналост на всички избори се предлага заради изцепките на ДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/5/17 15:21

    Светлозар Енчев от БКП предлага президентска република в България! Няма нищо лошо в това хората да си казват мненията. Както хората, така и комунистите. Но когато това става в съседна Турция, та дори и с Референдум, това е било диктатура! Да се чудиш на подли мъдрости!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/5/17 16:00

    МНОГО ПРАВИЛНО Е ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА УСЕДНАЛОСТ И ТО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. АКО НЯКОИ ОТ ТЯХ МИСЛИ ДА СЕ ВРЪЩА В ДЪРЖАВАТА СИ КАК ЩЕ ГО НАКАРАМЕ ДА СЕ ВЪРНЕ И ДА СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ЕТО ПО ТОЗИ НАЧИН. ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ ИЗВЪН СТРАНАТА БЕЗ ОБУЧАВАЩИТЕ СЕ РАЗБИРАСЕ ТЕ ЯВНО НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ. Е КАКВИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА ТЕ И ЩЕ МИ ДИКТУВАТ ОТ ВЪН УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРЛАМЕН ПРЕЗИДЕНТ И МЕСТНА ВЛАС НЕ.... ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА И ПО НАТАМ ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ТА ТЕ НЕЗНАЯТ БАЛГАРСКИ ДА ГОВОРЯ И ПИШАТ. НО ПАК КАЗВАМ ЧЕ ТОВА НЕСЕ ОТНАСЯ САМО ДО МАЛЦИНСТВАТА И ЗА ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ. ПРЕЗ ЛЯТОТО ИДВАТ ВНУЦИТЕ ИМ ТЕ НЕЗНАЯТ ДА ГОВОРЯТ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК КАКВИ БЪЛГАРИ СА ТЕ.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/5/17 17:38

    Българските граждани в Турция ,ако гласуват за АБВ или за ПФ,тогава пак ще има ли забрана.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/5/17 19:12

    Do-14.07---Алууууу пий си лекарствата навреме,БГ е родина на всякакви стада и племена и това не значи че трябва да има дискриминация на расова основа,никой не източва страната с пенсиии и други облаги,значи от други държави може,но не и от Турцив....ЗАЩО е тази злоба,омраза,расизъм към турското малцинство,и никой не иска Ислямски шериат в БГ,но фашизъм може....никога няма да позволим ново етническо прочистване на майка БГ,ние сме чеда на БГ...в Европейския парламент официалните езици са 24-сред тях е и Българския....много злоба и омраза се събра в обществото и някой ден просто ще избие някъде......

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/5/17 19:19

    Do-14.07---Защо винаги малцинството са виновни за всеки приблем на българина,бай Ганьо краде милиониии,милиардиии,лъже,мами с тука има,тука нема и после малцинствата са винивни...SORIII....Българските граждани в чужбина са основния инвеститор в БГ,като най много идват от съседна ТУРЦИЯ,с нацистко и комплексарско расъждаване БГ нема да върви напред към Европейските и Демократичните цености

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/6/17 01:18

    Към "14:07"дрънкаш глупости,"някви дето живеят в Турция"ли.Ти изобщо знаеш ли какво си писал!?Изказваш се,както си искаш,много е лесно според тебе,цели 45 години от живота ми,знаеш ли къде са?говореш ми за пенсии,нито стотинка не съм вземал от демократична християнска България.Дано и ти да попаднеш в подобно състояние,пожелавам ти го от сърце!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.