Кърджалийци живеят най-дълго. 76,4 години е средната продължителност на живота в област Кърджали, като регионът е в челото на страната по този показател, сочат анализите на Националната статистика. На обратният полюс пък са областите Видин и Монтана, където средно наслението живее до 72,6 години.  Общо в осем области продължителността на живота е над средната за страната.
По показател „Дълъг живот" страната ни е в дъното сред държавите от Европейския съюз заедно с Литва и Латвия. На първите места по средна продължителност на живота са Испания и Италия с показатели от над 82 години.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/5/17 17:00

    Да, и на това ни завиждат. Цял живот нагърбени, тормозени, в мизерия и лишения. Повечето не видяли море, даже не са видяли града. С средна пенсия колкото една-две надници на запад, Направо сме първа категория. А колко милиарди от приватизацията са откраднали? И виновни няма!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/5/17 18:39

    Националните предатели и мекеретата на Прословутия " Демократичен" преход на на бесилото до 9- то коляно....стига сме Робували на кръвожадните хиени от крадливия и корумпиран катун София...още малко търпение и СВОБОДАТА наближава 2023 година....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/5/17 19:18

    гледайте тютюн и ще живеете дълго ,щастливо и богато

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.