Кърджалийката Николина Ангелкова стана министър на туризма в третия кабинет „Борисов“. Тя ръководеше институцията и във второто правителство на ГЕРБ.
Новият кабинет е на ГЕРБ и Обединените патриоти.
Очаквано, след серията от скандали, в него министър на културата няма да бъде Вежди Рашидов.
Вижте новите министри - тук
Ангелкова е родена на 30 ноември 1979 година в Крумовград, но е отрасла в Кърджали.
Името й нашумя през 2011 година, когато тогавашният строителен министър Росен Плевнелиев я назначи в управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".
От 2002 г. до 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие и юридически съветник в парламентарната Комисия по регионална политика и благоустройство. От 2005 г. до 2007 г. е стажант в ГД „Околна среда" на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент, където работи в областта на регионалното развитие, транспорта и околната среда.
В периода 2005-2010 г. е собственик на „Николова и партньори консулт", последователно е генерален директор на компанията „Херчеса България" ЕООД (2007-2009 г.) и управител на „Хелектор България ЕООД" (2009-2010 г.).
През 2010-2011 г. е ръководител на звено „Контрол, комуникация и координация" към министъра на регионалното развитие и благоустройството. През 2011 г. е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси, връзки с международните институции, европейско териториално сътрудничество и стратегическо планиране на регионалното развитие служебният министър на транспорта, информационните технологии.
На 5 август 2014 година бе назначена за служебен министър на транспорта, а по-късно стана министър на туризма.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/17 13:16

    Ама как звучи - АУТ ! Използван до донесе гласове от етническите турци и след това АУТ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/17 13:29

    Мале фалита на държавата е гарантиран.Кво стана с помаците и турците бе Борисов нали герб не деляха етносите накрая ДПС е била етническа партия.Дпс не дели етноси вижте колко българи има в ДПС и колко от малцинствата в ГЕРБ жив геноцид от страна на ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/17 13:47

    Тя тряба да е министър на КРЪПКИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/17 13:57

    Днес е Денят на свободата на печата, нашите вестници разбираемо не го отбелязаха

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/17 15:06

    Пак ще дойдат избори, герберите ще ядат ...... на помаците и турците

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/17 15:56

    Важното е, че най-красивата и харизматична кърджалийка остава във властта ! Турците казват Бабам сааолсун! Демек татко да е жив и здрав - па другото.... кучета го яли. Политика арттик !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/17 17:58

    Ангелкова ще е много ясно от колкото тоя серфош.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/17 18:11

    Сега вече театъра замина!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/5/17 19:31

    Противоконституционни партии ли са ГЕРБ и Обединените патриоти? Защо министър, даже нито депутат от различен етнос от българския няма от тях, при наличието на 25% от турски и ромски произход от населението на страната. Нали обвинявате ДПС в това, че е противоконституционна, етническа партия, но в нея има хора от много етноси. ГЕРБ и Обединените патриоти защо няма? Още един път питам, етническа партии ли са, каквито по конституция е забранено? Защо няма хора министри, депутати от повече от един етнос? И сега защо Конституционния съд не се самосезира?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/5/17 19:43

    da e jiv i zdrav instruktor-deputata!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/5/17 09:14

    С един турчин като венец се крепеше и красеше кабинет Борисов-2, сега и това им се видя много. Къде са турците в България и КОЙ ги представлява?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.