Областният управител Никола Чанев и специалисти на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" инспектираха  рухнала след последните валежи къща в джебелското село Вълкович. Домът на 43-годишния Севим Хасан се е срутил в събота призори, докато той, съпругата му Рабие и двете им деца спели. Семейството не е пострадало по чудо. Съборени са две от носещите стени на къщата и тя вече е негодна за обитаване. По разпореждане на контролните органи хората са изведени от нея, а електрозахранването е спряно. В момента родителите и двете им деца, едното от които е 9-месечно бебе, се помещават в стара стопанска постройка.
„Ще предприемем необходимите действия да им бъде доставен фургон за временно настаняване при бедствие, за да защитим живота и здравето им", гарантира Чанев. Според извършения от специалистите оглед, сградата е опасна и крие риск не само за стопаните си, но и за съседните имоти. Основите й са подкопани от обилните валежи и нови срутвания на каменната зидария не са изключени. Областният управител се ангажира държавата да помогне за намиране на подслон на пострадалите и възстановяване на щетите.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/5/17 08:28

    Davay Chanev ti chovoka

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/17 08:29

    Davay Chanev ti si choveka

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/17 09:22

    Къде е кмета на Джебел.Кои са строителите? Къде са ходжите,които присъстват на всякакви мероприятия?

    ОтговорИзтриване
  4. sel Soviytsi31/5/17 22:47

    edinstvenata partiya e GERP SENSIN ERVINNNNN SENSIN CEBELIN GELECE

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.