Няма персонал, лепят оферти между некролози, в села със средна възраст на населението над 70 години

Недостигът на кадри е бич №1 за бизнеса в региона, ударил почти всички фирми в Родопите.
Едно от най-големите предприятия в Кърджали вече търси служители и сред старците в селата в областта. Информационни брошури на „Теклас” се кипрят под некролози по стълбовете в Чернооченско. Те могат да се видят дори в Пчеларово, където средната възраст на населението е над 70 години. Заводът за каучукови съединения за автомобили разширява производството си, става ясно от брошурата. Търсят се техници, механици, инженери, машинни оператори, оператори ЦПУ, началници смяна…
„Фирмата осигурява храна, транспорт, работно облекло, мотивиращо възнаграждение”, се чете в брошурата.
Припомняме, че м.г. компанията отвори официално третия си завод край Кърджали. В момента се изгражда и четвърти в Крумовград. „Теклас” набира служители постоянно. Работници се транспортират дори от съседни области. Само преди дни ръководството на предприятието проведе срещи в община Неделино, откъдето се надява също да осигури работна ръка.
Същите проблеми с недостиг на квалифицирана работна ръка изпитват всички по-големи предприятия в областите Кърджали и Смолян.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/17 08:50

    Да има добро заплащане ще има и работна ръка,а не 500-600лв.с тия пари кое по напред

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/17 09:04

    По същата причина в момента Язаки строят завода си между Хасково и Димитровград, въпреки, че оглеждаха и около Кърджали. Който е минавал го е видял. Иначе приоритет била индустриалната зона. Кой ще дойде щом няма работници. Омагьосан кръг е ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/17 09:07

    Термина "мотивиращо възнаграждение", което стана мода сред работодателите е отвратителен. Пишете даваме 2000,00 лева възнаграждение и ще дойдат хората сами.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/17 09:58

    С тия заплати в Кърджали даже много има.Всички знаят кво са правят на луди

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/5/17 10:52

    Работници има но под 1000 лв никои не работи вече.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/5/17 12:27

    Мотивиращо възнаграждение е 1500лв.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/5/17 14:09

    Sega Dps da vi nameri kadrite ot Evropa

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/5/17 18:02

    Partiite kakva vina imat ako çoveka go mırzi da raboti.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/5/17 21:44

    Belgiiski zaplati da davat ili git burda.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/5/17 01:24

    До 27.05.2017. 18:02 Партиите имат вина защото само обещават а не изпълняват обещанията си само дасе доберат до кокала да лапкат парички.Хората неги мързи да работят няма добро заплащане затова хората неискат да работят. Вече глупави хора няма да работят за без пари да немогат даси покриват разходите нестигат и за това.Ако беше заплатено много хора щяха да бачкат там и нямаше да има недостиг на работници.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/5/17 09:10

    В момента се изгражда четвърти заводо в кърджали а пети в крумовград и шести в момчилград

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.