За екстрадирани от България членове на FETO - организацията на Фетхуллах Гюлен, който беше посочен от Турция като основен организатор на опита за преврат през юли м.г., прокуратурата поиска доживотни присъди.
Истанбулската прокуратура поиска най-тежките присъди за Хасан Челик и Хюсеин Челик, които са обвинени в "опит за премахване на конституционния ред".
След опита за преврат през юли м. г., Хасан Челик и Хюсеин Челик са избягали с фалшиви паспорти в България, но били заловени от нашите власти и върнати в обратно в Турция, става ясно от повдигнатото обвинение срещу двамата и други членове на групата, пишат турските медии.
Както вече 24rodopi.com писа, близнаците Хасан и Хюсеин Челик и братовчед им Бекир Челик бяха заловени в началото на август м. г. Тогава беше съобщено, че трима турци, близки на едно от ключовите имена в сочената за терористична организация FETO, бяха арестувани на граничния пункт „Капъ куле" малко преди изселническият автобус, в който пътували, да напусне Турция и да влезе на територията на българския ГКПП „Капитан Андреево". От съобщението на прокуратурата става ясно, че Бекир е заловен на турска територия, а Хюсеин и Хасан успели да влязат в България, но били върнати обратно същата вечер.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/17 11:01

    (kim ne ekerse onu biçer) koy kakvo gi posyalo tova ste go pojini gospoda.sega ti ako ne obiças harodnata volya i bez pricinno gi ubivas tozi narod bi tryabvalo da znaes çe tozi narod nikoga nyama da ti prosti.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/17 13:20

    Браво на СУЛТАНА....при него не се толерират продажници и мекерета както в пропадналата България

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/5/17 14:04

    Забрвяте или умишлено премълчавате че"SULTANIT"т.с.ердоган е СЪМИШЛЕНИК,СЪИДЕЙНИК И СЪПАРТИЕЦ със ФЕТО,утре пак ще "ВОЮВАТ" заедно!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.