Година пробация заради мотото „Дело трябва да се печели на всяка цена”

Втори адвокат от Кърджали отнесе присъда за склоняване на свидетел да лъже в съда. Б.М. бе наказан с пробация за срок от една година, разкриха за 24rodopi.com отлично запознати със случая „Дело трябва да се печели на всяка цена”.
Юристът бе признат за виновен в това, че умишлено склонил кърджалиец устно и съзнателно да потвърди неистина в съдебно заседание, че „знае и е сигурен, че именно той е бащата на дете”, а не ищецът по делото. Адвокатът давал съвети какво следва да говори С.М. при разпита му пред съда.
Както вече 24rodopi.com първи писа, колегата на юриста по същото дело-З.Ш., също получи пробация за склоняване към лъжесвидетелстване. Той бе наказан с 6-месечна задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на срещи с пробационен служител два пъти седмично.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.