Може ли да печелиш добри пари, а да си „невидим“ за данъчните власти и за законите в България?
Може ли от дневния оборот да скриеш от Данъчните и от Закона 500 лева, 600, 700, че и повече? Врътката става с информационни бонове, които заместват касовите и прочие тънкости в укриването на доходи. Как се прави магията „данъци плащат будалите“ ни научиха от персонала в един ресторант „горе на язовира“.
Може ли един дядо да продаде три бурканчета мед и да не бъде наказан, ако не е издал касова бележка? Четете по-нататък…

*
Само за 4 часа, пост във фейсбук на кърджалиеца Никола Стоев предизвика истински смут и гражданско недоволство в цяла България. На снимката, която Стоев е споделил с приятелите си, ясно се виждат двама униформени служители, които гонят дядо, опитвайки се да препечели някой друг лев, продавайки домашен мед.
"Системата е сбъркана", гласи публикацията на младия патриот, който още казва, че е адски нелепо да се гонят такива хора, а разни наркодилъри да продават стоката си в режим „трудно уловими“. Разбира се, младият мъж не напада униформените, а точно и ясно формулира проблема - „Цялата система е сбъркана!“.
Публикацията продължава да обикаля социалната мрежа, като за 4 часа достигна 3000 споделяния, 2000 харесвания и почти 1000 коментара.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/17 21:22

    СВОБОДА за бедния народ,БЕСИЛО за националните предатели и мекерета които докараха народа до това мизерно положение...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/17 21:35

    Prosta darjava obarkan narod
    Nqma upravlenie ima desputsiq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/17 22:05

    Защо институциите посягат на най бедните хора .Защо богатите се радват на комфорт от всички институции. Срамота господа .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/17 22:25

    Срамота.....оставете дядото намира.Има други по пътищата които да хващане и гоните....еййй тарикати до къде стигнахте. За 3буркана мед

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/17 22:34

    /ziko/ha-ha ,golyama rabota sme pred kompa. ne vinete nikogo. dokato sedim i gledame s prist v....usta,taka shte e.jalna ni mayka]]]]]].

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/17 23:03

    Абе хора :) преди да коментирате потърсете малко в тоя нет. ПОЛИЦАЯ СИ КУПИЛ МЕД ИМА СНИМКА :) ЗАЩО ОТВИНЯВАТЕ?! АЛО ПРОСТИ ХОРА.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/17 23:59

    A be hora za kva dirjava govorite vie to nqma takava dirjava ne sashtestvuva bilgaria vece na bogatide ne im stqgat zadnicite stot nito na policiata nito na danicnoto a stava vse na bednite to taka si e bilo taka she varvi za tova ne ostanaha mladi v BG shtot nqma nito policia nito danicno horata si nosqt sas kashoni cihari alkohol bez banderol na tqh nqma nishto shtot kat stane 5 chasa si svalq uniformata i posle mu stava zle kartinata a toq bednia kvo she pravi nay malko haram da vie she kaje i tva e cqlata istina BG ne e darjava ......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/17 07:43

    Не мога да забравя, преди няколко години гледах по тв как служителка на комисията за защита на потребителите направи на една възрастна женичка от село акт за нарушение . Бабата продаваше набрани от нея билки, цветя. Беше отвратително , срамно, неморално! Още си мисля за бабката, как се е прибрала в къщи на село, дали го е преживяла?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/5/17 08:12

    Добро утро...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/5/17 09:14

    Докато народа спи и бездейства и не търси правата ,свободите си и отговорност от престъпните управляващи ще е в това дередже .Ако искаме да сме бели хора с право на живот достоен за всеки европеец крайно време е народа да търси отговорност от престъпния преход на престъпната демокрация

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/5/17 09:15

    Има и друга гледна точка по въпроса макар че вътрешно съм убеден че не трябва да с9е гони дядото. Та...ако този човек продава някакъв си продукт който само се нарича мед и този който го яде го хвани и най малкото сургюня, тогава ще се обърни палачинката и ще се къзва че системата е добра. Този човек да продава свободно в селото си или в махалата където го познават и тогава всичко ще е наред. Ако има натровени ще се знае кой е.А иначе в Кърджали на 90 процента от търговските обекти не се дават касови бележки. Иначе в Общината има цял отдел за контрол на това.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/5/17 09:52

    Трудно е властите да се изправят срещу дебелите вратове и дебелите портфейли , но е лесно да погнеш бедняка.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/5/17 10:50

    Тези които са горе на високо трябва да се върнат на село да изкарват прехраната си с робски незаплатен физически труд и да живеят с 150 лева пенсия .На тях само костюмите и чантите им са в хиляди левове.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/5/17 10:51

    Братя умници! Особено този 09.15 - издаването на касови бележки се контролира и санкционира от НАП / Национална Агенция по Приходите или Данъчната - както искаш я наричай / Какво общо има случая с касови бележки или отдела на общината ! Завист! Завист !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/5/17 11:39

    А Такситата ще издават ли някога ДАЙ ДАЙ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/5/17 12:14

    Специално съобщение до мозъците писали по горе. Полицаите изкупили всичкия мед на човечеца. От радост човека им благодарил и весел се прибрал в къщата си в село Кандилка. След като видял, че са го снимали още по големи и празни мозъци се закахърил и започнал да поздравява родителите им.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.