Двама кърджалийци, обвиняеми за връзки с терористичната организация FETO, бяха освободени от затвора в Одрин след произнасяне на съда. Това са Гюлер С. и Мюмюн М., които бяха арестувани на 10 февруари т. г.
Според обвинителния акт на прокуратурата 13-членна турско-българска банда е успяла да прекара през граничните пунктове „Капъ куле“ и „Капитан Андреево“ 54-ма издирвани лица за връзки с терористичната организация FETO на сочения от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат Фетхуллах Гюлен.  5-ма от тях са от България, предимно от област Кърджали. Това са Ергин Мюмюн М. , Гюлер С. (в българския си паспорт е с името Галя), Мюмюн Али М., Румяна Радостинова М. и Рамиз Джелал В., твърдят от прокуратурата.
Бегълците били вкарвани в граничния пункт „Капъ куле“ с автомобил с дипломатически номера, като предварително в паспортите им били положени фалшиви печати „Излизане“. Каналджиите използвали безмитните магазини на турския пункт – на вход и изход, за да минат гюленистите незабелязано край гишетата за паспортен контрол.
5-ма са освободени от затвора след първото съдебно заседание.
Припомняме, че на 10 февруари в Одрин бяха арестувани и други кърджалийци, но след седмица престой в ареста стана ясно, че те не са съпричастни към действията на групата, и срещу тях не бяха повдигнати обвинения.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/5/17 08:30

    А мошеникът Туни къде е?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/5/17 08:56

    ima i edin feto v gluhar da go hvanat i nego

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/5/17 10:37

    Tuni e pri tvoyta jena

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/5/17 11:08

    Кой е този от Глухар ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/5/17 11:43

    Голям зор имате с тоя Туни! Дали го познавате изобщо се питам? Какво ви е сторил толкоз тоз човек. Познавам го от почти 20 години,бизнесмен с връзки навсякъде, нищо лошо не съм видял и чул за него - ДУША ЧОВЕК, прекрасен приятел!!! Не забравяйте, че всичко е за нас хората. Утре, другиден и вие може да попаднете в такава ситуация незнайно!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/5/17 15:58

    Какъв бизнесмен бе? От къде е спечелил началния капитал и по какъв начин го инвестира и печели?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/5/17 20:51

    До 15:58 Началния капитал ли?! Началния капитал го спечели с честен труд по пътищата м/у България-Германия след това... Кърджали-Димитровград. На вас са ви доста непознати тези пътища, господине, дори си нямате представа за какво става дума. А вие през това време къде ли сте били? Аз да ви кажа - многоо, многоо по-назад, чакайки безнадеждно да дойде края на месеца и да си вземете поне заплатата. Така че не съдете хората, а гледайте собствения си живот и собствените си приходи! Всеки живее за себе си!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/5/17 22:44

    Защо им давате обяснение на тия злобари довчера бяха готови да му. Правят свирки сегя. Са готови да го го изядот Туни кадето и да си аратлик ние от Бенковски помаците турците имангалите сме с теб кураж и това ще мине

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.