Еднопосочната улица край т. нар. блок на „Кока-кола” да се отвори и поеме трафика от леки автомобил, влизащи в Кърджали в посока пазара. Това ще бъде една от темите, която ще бъде обсъдена от общински съветници с областния управител.
Работната среща между членовете на постоянната комисия по „Европейски проекти, туризъм и екология” към Общинския съвет и Никола Чанев е предвидена за четвъртък.
Според съветници, за отварянето на улицата настояват хотелиери от Главатарци, които са събрали и подписка.
Този участък от булевард „България” е най-прекият път от входа на града към язовир „Кърджали”. Припомняме, че той бе затворен за влизане заради многобройните пътни инциденти с тежкотоварни автомобили през годините. На „детелината” пък бяха посипани тонове земна маса, които да спират камиони от удар в жилищните кооперации. Последният инцидент стана м.г., когато спирачките на ТИР с палети бира отказаха и единствено изкуствените „хълмове” предотвратиха сблъсък на камиона в блока.
От Комисията ще поставят пред областния управител и въпроса с продължаване на процедурата за назначаване на междуведомствена комисия от Министерство на културата за актуване на недвижимите културни ценности-средновековната крепост „Моняк” и тази във Вишеград, както и античните златни рудници в с. Стремци, Тракийски култов комплекс „Утробата“ и др., на територията на община Кърджали. Те не притежават актове за държавна собственост, какъвто има Перперикон, и поради тази причина не може да кандидатстват по програми на ЕС.
Групата съветници ще бъде водена от зам.-председателя на ОбС Кадир Мустафов, който е и зам.-председател на 9-членната Комисия.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/17 22:16

    „Този участък от булевард „България” е най-прекият път от входа на града към язовир „Кърджали”. Припомняме, че той бе затворен за влизане заради многобройните пътни инциденти с тежкотоварни автомобили през годините. На „детелината” пък бяха посипани тонове земна маса, които да спират камиони от удар в жилищните кооперации. Последният инцидент стана м.г., когато спирачките на ТИР с палети бира отказаха и единствено изкуствените „хълмове” предотвратиха сблъсък на камиона в блока.”
    Лекомислено мнение на невежи хора. Ако искате това да стане, кажете какво сте или ще направите за сигурността на живеещите хора в блока, защото този блок е най-потърпевш. Отчуждете имота и възмездете хората, за да си берат грижата по-нататък. Ако власт имащите бяха претърпели поне един от инцидентите, щяха да се замислят дали така лекомислено ще говорят и постъпват и щяха да видят какво е да трепериш за живота си. НИТО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ТОНОВЕ ЗЕМНА МАСА СЕ ПОДДЪРЖАТ, НИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ КРАЙПЪТНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ НЕ СЕ ТЪРСИ ДРУГ ВАРИАНТ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА ТОЗИ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, А СЕ ИСКА ТОЙ ДА СЕ ЗАДЪЛБОЧИ, ЗАЩОТО ВИЖДАТЕ ЛИ НА НЯКОГО НЕ МУ БИЛ ПРЯК ПЪТЯ. МИСЛЕТЕ ТРЕЗВО И С ГЛАВИТЕ СИ ГОСПОДА, ЗА ДА НЕ ПРИЧИНЯВАТЕ ОЩЕ НЕЩАСТИЯ НА МНОГО ХОРА, МОЛИМ ИМАЙТЕ СЪВЕСТ.


    ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ В БЛОКА










































































































































































































































































































































































































































    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/17 22:22

    Луда работа! Малко ни е грохота на товарните коли на Горубсо, а сега и допълнителен трафик. Добре за хотелиерите, а за живеещите в района??? Шумът и сега е като на летище.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/6/17 22:26

    Какви хотелиери има на язовира, бе??? Виладжии, виладжии,....... Те какво са направили, за да има туристи на яз. Кърджали? Пътят се отклонява съвсем малко, да турят по една табела повече и готово. Аз живея на тази улица и аз имам право да казвам дали да се отваря да движение и от другата страна. Както аз не питам измислените хотелиери защо тоалетните им се отичат директно в язовира, така и те да не се бъркат в моята улица. Точка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/17 22:37

    Това е глупаво и необосновано.Ако трябва да се отваря нещо,то това е бул."България".Години наред най голямата улица е неизползваема по неясни причини,а "Е.Йосиф" и "Сан Стефано" се задъхват.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/17 22:48

    Да!Добре за Вашата улица,но освен за язовира през пазара и "Вашингон" и от там "България",щесе облекчи тафика по "Беломорски".На Вас май не Ви пука,но ние не можем да пресечем,да не говорим за Вашето спокойствие!!!!
    Там трябва да се допусне трафик на МПС-та в 2те посоки.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/17 06:56

    Отворят ли този участък още семейства ще сложат черни забрадки. Как може въобще да си помислят за това.Съветниците да мислят с акъла си е не с к.....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/6/17 07:55

    Крайно време беше! Тези, които не желаят отварянето й, помислиха ли за децата в училище "Христо Ботев"! Ще се облекчи трафика по "Беломорски" най-после!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/17 08:12

    Да се отвори

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/17 09:07

    Трафика за Възрожденци и селата към Енчец ще мине от там и "Беломорски" ще се облекчи много, хората говорят за леки коли неможе заради рахата на 100 човека да теглят хиляди!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.