Сериозна градушка се изсипа във вторник следобед над село Славейно, като ледените късове унищожиха на 100% от селскостопанската продукция на хората, съобщават колегите от 24smolian.com. Бурята се разразила малко след 15 часа, като първо заваляло дъжд, който впоследствие е
преминал в град. „В началото големината на ледените късове беше като на грахово зърно, но после станаха големи като орех. Валя около половин час. Всичко е попиляно. Фасулът и картофите са унищожени, листата от овошките са на земята. Всичко беше побеляло, настилката от лед беше над 5 см, колите като минаваха се получаваха коловози", коментира кметът на селото Тодор Горелов. Според него, на този етап няма данни за пострадали сгради.
Градушка и силен дъжд се излял и над смолянското село Петково. „За щастие при нас се размина кротко. Валя и
градушка, но дребна, повечето бе проливен дъжд, но нямаме поразии", коментира Юлиян Чиев, кмет на Петково. Наводнени улици вследствие на силния дъжд имаше и в Девин. Там също се изсипали сериозно количество вода, но на този етап няма данни за поражения, според дежурната част на общинската администрация.
На снимките: Районите на Петково и Славейно, снимки: Галя Николова, Фейсбук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.