Над 10 кучета са отровени в района на автогара „21 век“ в Кърджали, съобщиха пред 24rodopi.com живеещи в близките кооперации. Според тях на животните са подхвърлени топки кайма, натъпкани с отрова.
След подадени сигнали до Център 112, днес на място са пристигнали полицаи.
„Деца успяха да спасят едно от кучетата, което е яло кайма с отрова. То се гърчеше и се опитваше да изплюе консумираното. Децата му дадоха прясно мляко, за да повърне храната. Едно момиченце позвъни на познат, който донесе ваксини. Това куче бе спасено, но до него лежаха мъртви едно друго куче и една котка. При второто ни позвъняване, на място дойдоха полицаи“, разказаха кърджалийците, които настояват да се установи кой провежда жестоката акция срещу четириногите в района на автогарата.
Те добавиха, че животните издъхват в страшни мъки.
На снимката: Спасеното куче

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/17 08:31

    Ако общината продължава да си затваря очите по този проблем, ще има и други подобни случаи, защото народа ще търси спасение със собствените си възможности. В града обикалят страшно много бездомни кучета, едно че пазят територия и налитат на хора, по цели нощи се чува кучешки лай, а отделен въпрос са паразитите и заразите, които разнасят. Това, че са кастрирани не ги прави безопасни, за да бъдат пуснати на улицата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/6/17 09:23

    А ТИЯ ДЕТО ИМАТ ЖЕНСКИ КУЧЕТА ЩО ГИ ЗАПЛОЖДАШ И ПОСЛЕ ГИ ОСТАВЯТ НА УЛИЦАТА МАЛКИТЕ НЕ ТЕЗИ ИЗРОДИ ПЪРВО ИМ ТРАБВА ЕДНА ОТРОВА АКО НЕ МОЖЕ ДА ГИ ГЛЕДАШ НЕДЕЙ СИ ВЗИМА КУЧЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/17 10:27

    Има много бездомни кучета да лаят на хората ,но това не е начинът. Отровата е мъчителна смърт.Тези животни не го заслужават. Затова ,че нямаме ,,ДЪРЖАВА ,, не са виновни те .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/6/17 11:42

    Може да са яли нещо развалено от кофите за смет.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/6/17 12:14

    Изроди са тези които хранят и " обичат " уличните псета! Защо не си ги приберат по домовете и дворовете, щом ги обичат много? Фалшиви любители на животните ! На чужд гръб си чешат комплексите. Дора Антонова

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/6/17 13:06

    Браво на Дора Антонова!Крайно време е Общината да си свърши работата!Къде е приюта за кучета,много са загрижени всички за бездомните кучета,а някой мисли ли за децата и жените как се движат сред тези псета,нека не ме разбирате погрешно,аз обичам животните,но не и бездомните кучета

    ОтговорИзтриване
  7. Антонова, невежа си и агресивна.Не напътствай, а се образовай!
    Ковачева

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/6/17 14:57

    г-жо Ковачева, като те подкове едно голямо куче със зъбите си друга песен ще запееш ! Прибери си кучетата от улицата да не гонят и хапят децата. Нали си образована, а имаш и голям кучкарник в дома си.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/6/17 15:01

    По какво се различават уличните псета от домашните?По това,че безотговорните им стопани са ги изхвърлили на улицата и те се молят и борят за залък хляб.Господа мразещи животните-вие(не заслужавате главна буква) спите на топло,храните се всеки ден и то поняколко пъти.Така,че ние изродите(както ни нарича някакъв тъпоумник)ще ги храним и обичаме.Спи и си живей спокойно малоумнико.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/6/17 15:41

    Антонова и другата дето я подкрепя сте дърти и злобни кранти

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/6/17 16:33

    Госпожо Антонова, до сега нахапани хора от улични кучета не се е чуло в Кърджали, макар че това е града с най-много такива! Аз също ги храня и според вас аз съм "изрод"! Дъщеря ми, която е на 2 години и половина се движи около тях спокойно и те не я докосват, научена е на любов към животните и те го усещат и се доближават до нея спокойно и с много емоция , че ще получат ласка и вниманието на едно дете! Аз от кучета не се страхувам, защото в тях няма злоба и никога не са ме наранявали, но друго е при хората, от "човек" вече се страхувам и то с право - именно в спокойния град Кърджали за малко да ми наранят детето и да го отвлекат за секунди, просто Бог беше с нас!!! Затова аз се страхувам от тъй наречени "хора" , но уважавам уличните "псета"!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/6/17 16:42

    На ваш гръб ли си чешем комплексите????? Какво правите Вие за тези животни или изобщо за хората "човеколюбке" Антонова! Нещо полезно вършите ли??? Какво като храним и обичаме тези животните, те поне възприемат и доброто и лошото! Ако хората им отвръщаме с любов и те го правят, ако обаче им отвръщаме със злоба, ще отвърнат с това! Какво искате да не ги храним и да станат злобни и наистина да вземат да ви нахапят всички злобари (защото те усещат кой какъв е)! Тези който ги мразят и изродите дето ги тровят си избиват комплексите!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/6/17 19:50

    Ха ха ха. Голям кеф ! Малко стръв и ще изядат г-жа Антонова !Изроди - приберете си кучетата от улицата.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/6/17 19:56

    А кой ще прибере в приюта едно злобно куче на три крака в блока до Химичското чистене и парка нахапало е няколко човека и кога ли ще нахапе и някое детенце ???? там също има още 3 псета дето се спускат на хора ОПАСНО Е ЗА ПРЕМИНАВАНЕ !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/6/17 22:43

    До всички,които не обичат бездомните животинки,а иначе "обичат" животните!
    Нищо човешко ли не е останало у вас?Кога и защо престанахте да бъдете Хора и защо?
    Наричате Изроди,тези,които дават от залъка си за бездомната душичка,наричате изроди,тези,които възпитават децата си на любов и грижа към животните,наричате изроди,тези,които правят всичко по силите си да бъдат кастрирани тези животинки,за да няма по-вече бездомни животинки,наричате изроди,тези,които се стараят максимално много от тези животинки да бъдат обезпаразитени,да бъдат сити,за да не освирепеят от глад наистина,наричате изроди тези,които лекуват и спасяват пребити почти до смърт от "Човека" животинки,твърдите,че изроди са тези,които контролират фирмата ОЧБ,която стопанисва приюта за бездомни животни,наричате изроди,тези,които полагат неумоверни усилия,да намират домове на тези бездомни животинки!
    НИЕ,ИЗРОДИТЕ,също не желаем да има бездомни и болни животинки по улиците!
    НИЕ,ИЗРОДИТЕ,няма да спрем да се грижим за тях!
    НИЕ,ИЗРОДИТЕ,няма да спрем да възпитаваме децата си да обичат животните!
    А ВИЕ,"ХОРАТА",кога за последно бяхте съпричастни към нещо?
    ВИЕ,"ХОРАТА",знаете ли,че НАС,ИЗРОДИТЕ,НЕ НИ ЛАЯТ И НАПАДАТ БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ?
    ЗАЩО ЛИ?
    Надявам се да си отговорите!
    Ако всеки,който има около блока си такива животинки,сложи купичка с вода и оставя до купичката остатъка от хладилника си там,вместо в боклука,ако "Хората" не си изхвърлят домашните любимци,защото вече не ги искат,ако общината и държава поеме ангажиментите си,ако не си купуваме куче,защото трябва да е породисто,а просто осиновим бездомно животинче,то тогава всичко това няма да се случва!
    МОЛЯ,ДА БЪДЕМ НАИСТИНА ЧОВЕЦИ,А НЕ ИЗРОДИ!
    Богданова

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/6/17 00:20

    Изцяло подкрепям госпожа Богданова!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/6/17 14:48

    Аман от садисти в тоя град,все някой и нещо им пречи.вие сте злите не хората който помагат на бездомните не само кучета а и хора в беда.да си спомняте нещо добро да сте изеърщили през живота си злодей мръсни.рано ило късно ще си намерите майстора или онзи от горе ще ви реши проблема скапани отрепки,дебили и долнопробни лумпени.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.