Община Кърджали финансира Туристически информационен център, който е затворен в пиковия сезон и видимо не развива дейност, установи съвместна проверка на областния управител Никола Чанев и общинския съветник Веселина Юрукова, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Тя е била извършена по сигнал на граждани. За издръжката на въпросния ТИЦ в района на парк „Простор",  на сесия на ОбС са гласувани 11 000 лева, а по документи Центърът се обслужва от двама щатни служители. Указателни табели към него обаче няма, а сайтът му не е обновяван от година и половина, твърдят от екипа на Чанев. 
Областният управител запозна със случая председателя на Постоянната комисия по туризъм Радослав Милев, който потвърди, че функционирането на Центъра е заложено в Програмата за развитие на туризма на територията на община Кърджали за 2017 г., а дейностите по нея са финансово обезпечени с постъпления от туристически данък и такси от категоризация на туристически обекти. Това е фрапиращ пример за нецелесъобразно разходване на публични средства в сектор, който местната власт нарича приоритетен, коментира областният управител. „Данъкоплатците имат право да знаят защо в разгара на летния сезон многобройните посетители на Кърджали нямат достъп до Туристическия информационен център нито в почивните дни, нито през седмицата и как се харчат парите за издръжката му", категоричен е Никола Чанев.
Отговорът на Общината - четете тук 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/17 18:07

    Деретата извън урбанизираната територия в областта са в ужасно състояние и могат да причинят наводнения след обилните валежи.Иди Чанев да ги провериш с Веса или Цвета.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/17 19:43

    Не че не е прав,ама това ли му е работата на областния управител.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/17 21:22

    Imame snimki i video na deretata v tv aljazira...koe dere te interesuva?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/17 21:36

    До 18:07 май ти е кеф да плащаш на общината, пък е да си веят байряка?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/17 08:38

    АМА И ТО В ДЖЕБЕЛ НА ВЛИЗАНЕ В ГРАДА Е БЕРНАТА КРАСИВА СГРАДА ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР АМА СЕГА СТОИ ЗАТВОРЕН И ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ,КОГАТО НЯКОЙ ОТ НЯКОЯ ПАРТИЯ ЩЕ БЪДЕ СОБСТВЕНИК.ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ И КРАСИВАТА СГРАДА.ТАКА ХУБАВИТЕ САКСИИ ПРЕД СГРАДАТА СТОЯХА ПРАЗНИ,ИЗГОРЯХА ОТ СЛЪНЦЕТО И СЛЕД ТОВА ИЗЧЕЗНАХА.ТЕ ТИ НОВИТЕ ПРИДОБИВКИ В ЗАМРЕЛИЯ ГРАД.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/17 09:17

    Обущаря на пазара не си спазва работното време ! Време е господин Чанев да се намеси! За доброто на хората. Благодаря му предварително.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.