За 83-годишния Юсеин Бакърджъ се грижат безработни роднини
83-годишен мъж е със счупен таз от година и половина. Юсеин Бакърджъ е на легло и изживява последните си дни със 115 лева пенсия, без никаква помощ от държавата.
Старецът е от кирковското село Могиляне. В момента той живее в село Китна, в къщата на племенника си и съпругата му, които обаче са безработни.
„Двамата са единствените, които полагат грижи за възрастния човек. Обещана им бе помощ за личен асистент, но процедурата се забавя. Това са последните дни на един човек, за който само материалите за личната му хигиена възлизат на около 90 лева на месец”, разказаха за 24rodopi.com жители на село Китна.
Юсеин Бакърджъ никога не се е женил, няма и деца. Преди година и половина претърпява инцидент. Мъжът пада от магаре и счупва таза си. Единствените му близки го настаняват в дома си, но финансовите им възможности са повече от скромни. Остават само средствата, които държавата е определила за целия трудов стаж на родопчанина – 115 лева.
Местен адвокат решава да помогне на стареца. „Подадох документи за освидетелстване в ТЕЛК в Кърджали. На врата на деловодството обаче ме посрещна табела, която ме отчая-в момента се обработвали документите от 2015 година! Това са последните дни на този човек, а помощ и съдействие няма отникъде”, сподели за 24rodopi.com адв. Мюмюн Алиев. Той е категоричен-нека се даде гласност, за да няма занапред хора с подобна съдба на предела на живота им.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/6/17 00:42

    Майка ми с ампутиран крак от бедрото, от 1 година и3месеца чакаме писмо от телк, но мисля че няма да дочакаме, единствено, което ме притеснява, ако почине, ще трябва да я погребвам на заем. Да ми е жива, само това искам, майка ми е, знам, че нищо няма да дочакаме. Само се моля да ми е жива! Лошото, че може да изгуби другия крак, пък аз нямам възможност да я закарам в София, защото ми искат да платя600лв към пътеката, а и там трябва да имам пари, после щели да върнат парите от"социално на подпомагане ". Да прося ли? Не, майка ми е, но, ако се случи нещо, ще търся отговорност на всички институции, а и най вече на така наречената" Европейска Държава "България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/6/17 08:19

    Държава има ли?????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/6/17 11:13

    Още има хиляди такива хора, държава няма, прехвърлят си топката - ТЕЛК,ОБЩИНА, ОБЛАСТ, СОЦИАЛА И Т.Н А хората си мизерстват и умират като кучета. Плащаме осигуровки и данъци за оня който духа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/6/17 14:33

    Afrika e po dobre

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/6/17 19:19

    Освен да публикувате подобни статии, е препоръчително и да предложите варианти за помощ на човека и близките му - в противен случай целият коментар е равносилен на безполезно мрънкане.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/7/17 11:26

    Държавата има само когато трябва да плаща данъците. А когато за тези платени данъците трябва да се помага на човек, то сам да се оправяш.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/7/17 11:28

    Тука отидоха парите ни от осигуровки!!!

    Шокираща информация взриви социалната мрежа Фейсбук. Разследващият журналист Григор Лилов публикува на личната си страница скандален пост, уличаващ управителя на Здравната каса Глинка Комитов в тежко криминално престъпление.
    Ето го и пълният текст във Фейсбук:
    На 20 юли 1977 г. в Плевен тогавашният студент по медицина е осъден на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок. Членът, по който е наказан, е за изнасилване, при това на малолетно момиче. Глинка влиза в затвора, откъдето е освободен предсрочно само след 5 месеца.
    На 21 октомври 1983 г. според изнесените данни той е осъден и за кражба от дом "Майка и дете". Въпреки че делото е вписано като Наказателно от общ характер, той се отървава само с административно наказание - глоба от 250 лв. Случилото се е огромно изключение за социализма, където винаги втората присъда е с пъти по-тежка от първата заради рецидив.
    При демокрацията – през 90-те години Глинка Комитов отново е разследван – този път за източване на средства в Пловдивската болница, където е бил шеф.
    По времето на СДС става зам.-управител на Касата.
    Името му нашумява със скандал и по царско време заради покупката на луксозни автомобили. Незнайно защо разследването е стопирано през 2007 г.
    След това се подвизава като шеф на Втора градска болница. Там ревизия доказва нередности със закупуване на апаратура за 12,6 млн. лв.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.