Безработният шофьор със завършен трети клас, който се опита да подкупи полицаи, сам насочил вниманието на служителите на реда към себе си. На 150 метра от проверяващите, той внезапно ударил спирачки и отворил багажника на лекия автомобил…
Както вече 24rodopi.com писа, безработен шофьор с трети клас се опита да подкупи полицаи, а рушветът му коства присъда от магистратите в Кърджали.
35-годишният С.М. дал 40 лева на двама служители на реда, които го спрели за проверка. С парите мъжът се опитал да си спести два акта по Закона за движение по пътищата и Кодекса на застраховането. Неправоспособният обаче зле разчел ситуацията. Двете банкноти по двадесет лева пратиха мъжа в съда, а магистратите край Арда дадоха четири месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок на С.М. Той ще трябва да плати и глоба в размер на 300 лева.
На 16 февруари т. г. подсъдимият С.С.М. пътувал сам с лек автомобил „БМВ 318" с немски регистрационни табели В GI 4949 от Асеновград към Кърджали. Автомобилът нямал сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" за 2017 г. и платена винетна такса.
Около 17 часа той приближавал кръстовището за село Пчеларово. По същото време на това място двама полицейски служители изпълнявали служебните си задължения като извършвали проверки за безопасност на движението.
Приближавайки кръстовището, на около 150-200 м от проверяващите,  С.М. спрял внезапно автомобила, отворил багажника му и се позабавил, след което се върнал зад волана, но не потеглил. Полицаите решили да извършат проверка на съмнителния водач, като тръгнали към него с патрулния полицейски автомобил „Опел Астра". В това време С.М. потеглил, но бил спрян.
Изискали от водача на проверяваното МПС личните му документите и тези на автомобила.
При цялостната проверка било установено, че автомобилът е без сключена задължителна застраховка '”Гражданска отговорност" за 2017 г. и платена винетна такса.
Единият от полицаите започнал съставянето на акт за установяване на административно нарушение по ЗДвП и акт за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането, а другият указал на водача да изчака в автомобила си. Той обаче попитал какво може да се направи, за да не бъде наказван.
„Има законов ред, ще го спазим“, каза полицаят. С. М. предложил почерпка на полицейските служители, за да не му бъдат съставени актове за извършените нарушения на ЗДвП и Кодекса за застраховането.
Разпоредено му било да влезе в автомобила и да изчака, което той направил.
Седейки зад волана, С. М. поставил сгънати две банкноти от по 20 лв. в лист от документ за получаване на пари чрез „Western Union". Излязъл навън и казал на единия от полицаите, че намерил документ, който му дава да види, след което му подал сгънат листа с парите и му казал: "Да се почерпите". Служителят на реда видял банкнота в подадения му сгънат лист и веднага хвърлил листа върху предното стъкло на патрулния автомобил. В този момент от патрулния автомобил излязъл колегата му и казал на С. М., че ще бъде задържан, след което двамата полицейски служители поставили белезници на ръцете му и го вкарали в полицейския автомобил.
Уведомен бил полицейският началник за случилото се и на място била пратена дежурна оперативна група.
24rodopi.com
На снимката: Кръстовището край Черноочене. Снимката е илюстративна
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/17 08:41

    обидил ги е по двайсе лева не стигат и за скромна почерпка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/17 10:13

    Такава е практиката.Не е виновен този който ги дава и този който ги взима.
    Хората нямат пари,а полицаите едвам вързват двата края.Главния извод е Няма държава.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/17 11:19

    Не пчеларово а Паничково.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/6/17 16:22

    To malko sa dali

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/17 22:49

    Трябваше 2×50 и всичко щеше да е ок хаха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.