Казусът „Мердие Ибрям" ще се решава на 19 юни. Тогава ще се проведе следващото заседание на Административния съд в Кърджали, на което се очаква да се вземе решение дали общинската съветничка от БСП остава на своя пост или на нейно място в разпоредителния орган ще влезе следващият в листата на социалистите Назми Мюмюн
На заседанието предстои Общинската избирателна комисия да представи доказателства, относно твърдението, че грешно са посочени две точки в Протокол  от проведено заседание на ОИК – Кърджали. Съдът задължава също така председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа за следващото съдебно заседание да представи писмени доказателства, от които да е видно, дали жалбоподателката е уведомявана за проведените заседания на ОбС – Кърджали, съответно през месеците януари, февруари и март.
Припомняме, че Мердие Ибрям бе избрана като общински съветник от БСП. Общинската избирателна комисия обаче прекрати предсрочно пълномощията й, тъй като е отсъствала от заседания на разпоредителния орган. В момента пък Ибрям е в майчинство. Адвокатът на общинския съветник посочи, че тя не е била уведомена по надлежния ред за насрочените сесии, на които е отсъствала.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/17 21:53

    Още на 24.11.2011 г. "24 родопи" пишат: "„Това е само началото, когато започнат сериозните дебати какво ги очаква!". Това бяха думите на независимия общински съветник д-р Марин Мухтаров веднага след края на първата редовна сесия на местния парламент. Дебютантът демонстрира най-голяма активност сред своите колеги.„Не знам как се е работило досега, но от сега нататък трябва да се спазват правилата, защото това дава тежест на Общинския съвет", изрази недоволството си от трибуната преди това съветникът, защото не е получил покана за заседанието. „Дневният ред на заседанията се публикуват в медиите заради гражданите, никой от нас не получи официална покана в законовия срок. Отговориха ми, че не можело да се изпрати такава по мейла на 41 съветници. Извинявяйте, но всеки третокласник знае как с едно кликване да извърши тази процедура", добави Мухтаров.
    Цялата дописка на: http://rodopi24.blogspot.bg/2011/11/blog-post_7334.html

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.