Съдът го освободи от държавна такса за изпълнителен лист

Фалирал търговец с единствена собственост-автомобил за скрап, е „дал назаем” на частно лице сума в размер на 2 000 000 евро. Пловдивчанинът Б.Б. имал запис на заповед за дължимата сума, но за да извади изпълнителен лист, той помоли съда в Кърджали да го освободи от държавна такса, поради липса на всякакви доходи, собственост и невъзможност да я заплати.
Интересният казус бе разгледан на ниво Окръжен съд, след отвод на магистратите в Смолян, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. По Закон Б.Б. трябва да заплати 2 процента от претендираната сума в полза на държавата. В случая обаче 78 233.20 лева се оказали невъзможно много пари за пловдивчанина. Мъжът обжалва решение на Районния съд в Смолян, с което му бе даден отказ за освобождаване от държавна такса поради материалното му състояние.
Б.Б. закрил фирмата си през 2010 година. От тогава е и записът на заповед за парично вземане от смолянчанин в размер на 2 млн.евро. Пред магистратите пловдивчанинът показал справки от НАП и НОИ. Мъжът се самоосигурявал, нямал на свое име никаква движима и недвижима собственост, освен автомобил „Мерцедес”, който обаче бил под запор от частен съдебен изпълнител и оценен за… скрап.
След отвод на окръжните магистрати в Смолян, Апелативният съд изпрати делото в Кърджали. Магистратите край Арда отмениха решението на Районния съд в Смолян и уважиха искането на фалиралия бизнесмен за освобождаване от държавна такса за претендираната сума. Решението обаче може да се обжалва пред Апелативния съд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/6/17 15:32

    вай завалия вай....ами всеки непрокопсаник го пращат в кърджали , било човек или дело на човек, дайте да му съберем барем таксите да си плати човека. иначе казано няма място за просия и около дървото на автогарата, там се върти бизнес от далетата на копран махала, разправят около 70 лева им е надницата, така е като няма държава и има много будали....лесно се живееееее

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/6/17 17:56

    Не признавайте и европейски директиви. Обесете няколко идиоти! Социално слаб и които го измислили. Не ги наказвате господа съдии, там е ахилесовата пета. За два буркана пчелен мед и две арматури правите се на съдии, но милионерите не ги закачате. А при нас от давна са назрели условията по 50-на политици и бизнесмени всяка година да се съдят поне на 30-40 години затвор без право на обжалване, амнистия и помилване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/6/17 22:31

    kato e imal tolkova mnogo pari da besepomognal na nyakoe bolno detense

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.