„В 15.30 часа в събота се озовахме в последния тунел от Комотини към границата. Забихме спирачки и се наредихме на опашката. Пресметнахме, че до родината остава един километър и яваш-яваш, няма и час, и ще сме пред гишетата на ГКПП „Маказа“. Нищо подобно. Този последен километър до България преодоляхме за 2 часа и 45 минути. Пълно безобразие“, разказват пред 24rodopi.com кърджалийци, които се връщали от Гърция в следобедните часове на 17 юни. Публикуваме техните снимки от подстъпите към пункта от двете страни на границата, както и на екипа ни на границата.
Припомняме, че в събота на пункта имаше и репортери на 24rodopi.com. Те отбелязаха, че причина за километричните опашки и от двете страни на границата са пътуващите румънски туристи.
Дъжд и само 16 градуса, но статистически това беше най-горещия ден за служителите на ГКПП "Маказа" от началото на годината, подчертаха репортерите ни.
След края на учебната година в северната ни съседка, голяма част от румънците потеглили за Гърция. Според тях, другата седмица на ГКПП „Маказа“, на изход България, ще има още по-голямо задръстване.
Междувременно от гръцките курорти в събота се завръщаха ползвалите първите туристически пакети в началото на юни, което предизвика опашки на гръцка земя. За отбелязване е, че се наблюдава увеличение и на МПС-тата с украински и молдовски регистрации.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 08:54

    Нищо ново така ще продължи още 3--4 месеца

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/6/17 09:09

    Какво стана със околовръстният път на Кърджали.... Гърците магистрала направиха а тука още СПЪТ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 10:41

    Chakai malko ....bulgarski patent na 500 godini...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/6/17 14:29

    Ami to po- dobre e da se otide na yujnoto cernomorie.. DO BURGAS prez magistralata e na 3 casa pyt....
    pone nqma da si trovim nervite i parite shte si ostanat v Bulgaria..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/6/17 14:40

    Околовръстен път няма да има поне още 7-8 години, свиквайте със ситуацията

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/17 19:21

    A nie s lifta...;)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/6/17 19:54

    ем нали всички искахте да се отвори Маказа, сега румънците да му се радват и да се офайдят...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/6/17 21:32

    Украинците им паднаха визите и ще почнат да пътуват много до бяло море, така че не се ли направи обходен път на Кърджали ще е много натоварено и дай Боже да няма катастрофи и пострадали! Украинците иначе са супер хора и приятели но са много 45 000 000! Слава Украине-Героям слава! Добре дошли в Европа! Много от тях ще останат в България на почивка и за да работят за нас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.