Всяко второ тежко пътно произшествие в Източните Родопи става в Кърджали. 80 на сто от случаите със загинали при катастрофи обаче са се случили в района на граничния пункт „Маказа". Това говори „черната" статистика за региона в първите пет месеца на тази година.
Петима са загинали, а 64 са били ранени при общо 151 пътни произшествия на територията на областта от 1 януари до 31 май т.г. 49 от катастрофите са били тежки, отчитат от Областната дирекция на МВР. 29 от тях пък са регистрирани на територията на община Кърджали с 36 пострадали. Четирима са изгубили живота си при общо четири тежки пътни произшествия от началото на годината в Кирковско. С най-много ПТП с пострадали следват общините Черноочене и Ардино, където ранени на пътя при инциденти са общо 14 души, един е загинал при катастрофа край Ардино.
Спрямо същия период на миналата година, тежките инциденти намаляват с десет броя, а броят на загиналите с един.
„Почти всички настъпили ПТП са по вина на водачите на превозни средства, като най-често причините са несъобразена скорост, отнемане на предимство и управление на МПС след употреба на алкохол", посочиха от полицията.
От началото на тази година до 31 май са настъпили 5 катастрофи, при които са пострадали 6 деца и юноши, като от тях един е водач, двама са пешеходци и трима- пътници. Основните причини са несъобразена скорост и отнемането на предимство.
През пролетно-летния период на миналата година са регистрирани 10 тежки ПТП с пострадали деца и юноши, при които са ранени 13 души.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/17 09:21

    румънците са виновни, но те знаят, че няма контрол в българия и карат като в дивия запад.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/17 09:58

    Само софийските ДАИ ли са виновни? Ами в Кърджали и региона какво става от години между инструктори, кандидат шофьори гурбедчии, катаджии и всички маскари? Или корупцията в България е изпусната и да краде кой колкото може?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/17 11:43

    Полицаите вместо да дебнат по махалите в Кирковско,да работят по пътя за Маказа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/17 12:04

    до 11.43 правилно, но не зависи от самите полицаи а от великите им ръководни кадри чак до софия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/17 14:10

    Те по скоро изпълняват партийни поръчки отколкото спазване на Закона за движение по пътищата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/17 20:08

    Наглост! Съюза на българските автомобилисти /СБА/, искали изпитите вместо от ДАИ да се провеждали от частни фирми! Искат да кажат: " Ние така или иначе сме в далавера. Лъжем, мамим, двойно взимаме, тройно взимаме, от долу, от горе, от всякъде кльопаме.Данъци плащамеформално, колкото си искаме. Не ни притеснявайте, защото половината трябва да сме в затвора.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/6/17 08:35

    В Кърджалийско,над 25 % от водачите са неграмотни - не могат да пишат и да четат.Но всички разбират от езика на корумпираните инструктори.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/6/17 12:38

    Ако договорите са добре оформени и има ясни правила, Частните фирми могат да свършат много по-качествена работа от Държавните.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.