„Графикът и материалите са качени на сайта на общината” и „Заседанието на ОбС е на еди коя си дата в Бизнесинкубатора, в 10,00 часа”. Тези две текстови съобщения получават общинските съветници в Кърджали преди заседание на разпоредителния орган.
Това заявиха в Административния съд техническите сътрудници в ОбС по време на заседанието по казуса „Мердие Ибрям”, става ясно от стенограмата на заседанието. На съда бе обяснено, че председателят Раиф Мустафа е много зает и в съдебната зала бяха изпратени секретарките.
„Уведомяването става веднага, след като свърши председателският съвет. Ние изпращаме SMS-и на съветниците, а материалите и графикът са публикувани на сайта на Община Кърджали. Всеки общински съветник има достъп и парола за сайта и оттам могат да видят заседанията на комисиите и датата на предстоящото заседание на ОбС. Графиците се изработват месец за месец. Никъде не фигурира текст или задължение да изпращаме писмени покани, в правилника се казва „уведомяват се общинските съветници за предстоящото заседание, както и обществеността”, посочиха служителите в Общинския съвет пред магистратите. По думите им, тази SMS-практика е от години и досега е „нямало провалено заседание”. Изпращат се по две съобщение на мобилните телефони. Първото, веднага след Председателския съвет, тоест десет дни преди заседанието. Вторият пък-3 или 4 дни с „напомняне” за самото заседание.
Административният съд задължи Общинския съвет в Кърджали да представи писмени доказателства, от които да е видно дали са изпращани съобщения на Мердие Ибрям за датите 27 януари, 20 февруари и 30 март.
Припомняме, че именно поради отсъствията на общинския съветник от БСП на тези три заседания, Ибрям бе отстранена от Общинската избирателна комисия. Съветникът пък оспори решението в съда.
Следващото заседание е на 3 юли.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.