Над 2 000 мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза на площада в Момчилград в свещената нощ Кадир. Традиционната благотворителна вечеря преди големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам беше дадена от Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция и бизнесмени със съдействието на Община Момчилград и ДПС.
За благотворителната вечеря в центъра на Момчилград бяха дошли много момчилградчани и жители на селата в общината. Сред уважилите ифтара бяха заместник-председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер Изет Шабан, председателят на общинската организация на партията в Кърджали Мюмюн Али, лидерът на областното МДПС Байрям Байрям, Ердинч Хайрула.
Проповед, посветена на предстоящия Рамазан Байрам, изнесе бившият главен мюфтия Фикри Сали, а малко по-късно в службата се включи и областният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който пристигна в Момчилград специално за ифтара.
Кметът на община Момчилград инж. Сухай Хасан благодари на Сдружението на момчилградчани в Бурса и на всички бизнесмени, които са дали средства за благотворителната вечеря. Кметът подчерта, че в момчилградските джамии редовно са се провеждали ифтари през целия месец Рамазан.
Щастлив съм, че отново се събрахме толкова хора в тази свещена нощ. Нека винаги бъдем заедно и все така единни", заяви Сунай Хасан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/17 10:54

    Много празни мести имаше и много роми

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/17 14:50

    do10.54 hey zlobar tı tam da broış horata lı otıde bokluk vsıcko beşe perfektno ı horata byaha mnogo ı nay vajnoto vsıckı byaha na edna sofra vıv tozı sveşten den a razbırase ımaşe ı ne malko zlobarı kat teb neştasnık

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/17 14:50

    Искам да сподиля и изразя голяма благодарност за жеста който постоянно прави от сърце и душа,без да афишира,дори и забранява да се афишира името му по време на всички религиозни празници с подаръци на много и все различни населени места. Човекът може и да ми се разсърди но няма да знае името ми за това. Това Кадир Кадир собственик на фирма К-Кърджъ който построи целия Теклас. Благодаря от името на хорицата до които са стигнали торбичките с подаръците.Аз не съм от тях.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/17 16:19

    Дай Боже да се разбираме всички.И българи и турци.Живота е толкова кратък.Какво му трябва на човек.Една блага дума и човещина.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/17 21:57

    Евала на Момчилград, всички кметове до сега не са деляли населението на турци и българи. Всички сме хора и живеем заедно!!! Няма нужда от противопоставяне, живота е кратък, нека да живеем в мир и разбирателство!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/17 12:38

    Naistina evalla no vsi4ki selski kmetove stanaha patroni i sobstvenici zemedelski plo6ove

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.