Огромни змии са превзели бившите казарми в Ардино, охранителите не смеят да обикалят между постройките. Това твърдят пред 24rodopi.com местни жители.
„Бившето поделение се е превърнало на змиярник“, потвърдиха общинари.
Министерството на отбраната стопанисва 22-те постройки, които са рушат. 6 от сградите вече са напълно разрушени.
Поделението, с площ от 79 декара, се намира в централната част на Ардино. Кметът Ресми Мурад е направил 20 постъпки за прехвърляне на базата от министерството на общината, но е получен отказ.
Казармите в Ардино са построени през 1937-38 година. На мястото им е имало няколко къщи, които са били иззети и съборени, а собствениците били финансово компенсирани. Една от разрушените къщи била на известния по онова време в града Хапчъ Хасан. За изграждането на казармените сгради са били използвани местните жители, като всички мъже над 18 годишна възраст са били задължавани да работят „ангария" (безплатно) между 5-10 дни на месец. Камъните за основите са били докарани от кариерата в кв. „Любовна чешма" на гръб.
Тухлите били изпечени между Горичево (Кайрак махала) и сегашното Средно училище „Васил Левски".

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/17 11:04

    То държавата се превърнала в змиярник ,камо ли някакви сгради на армията.Държава безотговорна и липса на безнаказаност .Управлението на Герб се върна в годините на престъпната демокрация на мутрите и мафията .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/17 11:17

    Nali iskat da vrashtat zadaljitelnata naborna slujba.... shigurno zatova ne gi davat smotanite zgradi..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/17 12:22

    Е даите ги на Гайтански или на Гриша Ганчев може да се излажат ида направат някоя инвестиция.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/6/17 12:25

    Само задължителна военна служба и по точно КЕЧ може да ни оправи, всички навършили 18 години в казармата, 2 година за тези до 30 години и 1 година за тези до 35

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/17 14:24

    Няма кой и защо да отидат да отиде в казармата, за да защитават престъпниците и мафиотите на държавата .Те си имат платени бодигардове и охрана с държавни пари .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/6/17 12:07

    Нова Държавна институция "Министерството на общината" :D

    ОтговорИзтриване
  7. Служил съм там преди 32 години в казармата човек се учи да оцелява,издържа на студ,несгоди,подготвя се за реалният живот. Няма мама няма тати без GSM наркотици и дрога НЕКА СЕ ВЪРНЕ КАЗАРМАТА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/6/17 10:20

    Служил съм там преди 32 години в казармата човек се учи да оцелява,издържа на студ,несгоди,подготвя се за реалният живот. Няма мама няма тати без GSM наркотици и дрога НЕКА СЕ ВЪРНЕ КАЗАРМАТА.

    ОтговорИзтриване
  9. До цензора: ти не публикува предишния ми коментар, защото вероятно си военен. Но всичко е преживяно и е истина. Още потръпва при спомена за тормоза и униженията на които бях подложен именно в Ардино

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Господин цензор, все пак ще публикувате ли предишния ми коментар, в който описвах как 6 месеца през 1974 г. бях малтретиран от група старимкучета от забутани села в Родопите, непознаващи нито електричаството, нито водопровода, но празещи "гъзарите" от София? За такива като мен военната служба въобще не беше "романтика", а задължителен затвор. Отнемат ти 2 годиниот живота ,през които би могъл да се развиваш и образоваш. За да бъдеш тормозен и малтретиран от простаци без образование, които избиват комплекси. Впрочем, Бил Гейтс и аз сме родени в една и съща година - 1955. И в една и съща година сме завършили гемназия - 1973. Само че докато аз прекарвах 2 години задължителен затвор в Ардино, Бил изобрети езика Basic. Нещо да кажеш?

      Изтриване
    2. Господин цензор, все пак ще публикувате ли предишния ми коментар, в който описвах как 6 месеца през 1974 г. бях малтретиран от група стари кучета от забутани села в Родопите, непознаващи нито електричеството, нито водопровода, но мразещи "гъзарите" от София? За такива като мен военната служба въобще не беше "романтика", а задължителен затвор. Отнемат ти 2 години от живота, през които би могъл да се развиваш и образоваш. За да бъдеш тормозен и малтретиран от простаци без образование, които избиват комплекси. Впрочем, Бил Гейтс и аз сме родени в една и съща година - 1955. И в една и съща година сме завършили гимназия - 1973. Само че докато аз прекарвах 2 години задължителен затвор в Ардино, Бил изобрети езика Basic. Нещо да кажеш?

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.