Трите апетитни парцела в парк „Арпезос Север" бяха продадени за 3 492 000 лева.
Публичният търг с тайно наддаване се проведе в четвъртък в сградата на Общинска администрация.
Терените са предназначени за обекти с обществено обслужващи дейности, с възможност за функциониране като общ архитектурно-строителен комплекс.
Продажбата на трите имота се извърши като застроителна група с обща площ от 12 208 кв.м.
Търгът беше насрочен за 09.30 ч., но беше отложен с 2 часа, поради факта, че пет участници бяха закупили тръжна документация, а в обявения час на търга се яви представител само на една фирма.
Достигнатата цена на търга, предложена от участника"Грийн партнърс"АД София, е в размер на 3 492 000 лв.
Тръжна документация за участие в търга бяха закупили „Балканстрой Инженеринг" ООД Кърджали, "Грийн партнърс" АД София, „ЕУ Инвест Имобилиен" ЕООД София., „Лидл България ЕООД енд КО"КД  с.Равно поле, ЕТ"Нешо Маринов" Бяла Слатина, но само една подаде оферта и взе участие в търга.
По първоначална идея въпросните имоти трябваше да бъдат продадени чрез конкурс, където могат да вземат участие  кандидати с идейни проекти, но общинското ръководство взе решение да бъде проведен публичен търг с тайно наддаване на общо основание.
Както вече 24rodopi.com писа още преди месец, крупният бизнесмен Румен Гайтански проявявал най-голям интерес към трите имота в центъра на Кърджали. Той имал готов проект за мегакомплекс между Новия мост и парк „Арпезос Север". Припомняме, че свързаното с Гайтански дружество „Грийн партнърс - БКС" се грижи за чистотата в община Кърджали. Фирмата спечели през 2014 година обществената поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на града край Арда. Договорът е за пет години.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/17 12:56

    Nqkoy po kompetenten moje li da obqsni na edin obiknoven 4ovek kato men, ZA6TO търга e bil taen?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/6/17 13:02

    RODOPI, trqbva da izmislite ne6to za po barzo odobrqvane i obqvqvane na komentarite, za da moje da se polu4i diskusiyq ponqkoga, i da ne se gubi smisala na komepntarite vposledstvie

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/17 13:08

    То беше ясно че този пак ще спечели защото му е подарен Кърджали вече само той ще спечели всички обществени поръчки в област Кърджали. Той е новия собственик на Кърджали

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/17 13:53

    Направете околовръстният път с тези пари, или пак ще ги налеете за селската пътна мрежа и детски площадки по селата, както и саниране на селски училища в които няма деца.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/6/17 14:15

    До 12.56 Защото при таините търгове се постига по висока цена

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/6/17 14:57

    А знаеш ли защо няма деца в селските училища , защото новия закон на Кунева унищожи , смаза ги основните училища с това , че ще се учи до седми клас и им отне осми клас. Сега още повече ще се обезлюдяват селата, ама кого го интересува. Като , че ли напук държавата го направи спрямо обикновения селски човек.

    ОтговорИзтриване
  7. Нормално е за такъв мащабен обект да бъде спечелен и от мащабен бизнесмен като Гайтански,защото в Кърджали просто няма такива.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/6/17 18:54

    До 12.56 Търгът е таен, защото оферираната цена е поставена в запечатан плик. Този който е купил тъжна документация не означава, че ще участва в търга, участва този който е купил тъжна документация и платил депозит определен в тъжните книжа. Е може да е платил и малко на другите за да не участват или .....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.