Кърджалийска фирма, замесена в измама на десетки лица за милиони евро, е един от най-големите длъжници на НАП в региона. 4 060 179 лева търсят данъчните от обявената в несъстоятелност „Би ейч енд виа пропъртис".
Както вече 24rodopi.com писа, името на регистрираната в Кърджали фирма нашумя, след като десетки инвеститори потърсиха от нея сумите, дадени от тях за закупуване на жилища в комплекс в Слънчев бряг.
Сагата започва през 2007 година, когато инвеститори от няколко страни решават да закупят апартаменти във Via Syates, луксозен хотелски комплекс в Слънчев бряг.
Всички преговори и документи по сделката се извършват от варненската фирма за недвижими имоти „Дрийм хоум" ЕООД, която има изключителните права по продажбата на апартаментите. Следват анекси и заплащане на вноски на апартаментите. Строителството се забавя от страна на фирмата-строител „Би ейч енд виа пропъртис", която е пререгистрирана в Кърджали и има нов собственик. Комплексът, оценен на 25 млн. евро, е закупен от него за 2500 евро. Самата сграда пък е заложена на банка, а инвеститорите от различни държави остават излъгани.
Към днешна дата Агенцията за приходи е посочила „Би ейч енд виа пропъртис" като един от най-крупните длъжници на държавата в Кърджали. В челото обаче отново е „Орфей"АД със задължения в размер на 4,9 млн.лв., а дружеството е следвано от „Златна Тракия" с борчове към хазната за близо същата сума.
Общо десет са фирмите с най-големи задължения към НАП, които към момента възлизат на близо 25 млн.лв. Сред тях е и бившият Оловно-цинков комбинат с дългове в размер на 980 158 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/6/17 13:32

    Кухи сметки, видите ли имаме да вземаме, а че един лев няма да вземат и че е по вероятно от умрял писмо да дочакат никой не казва... нали трябва да помпим статистики и да оправдаваме чиновническата простотия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/6/17 15:21

    НАП вместо да търси, да упълномощи 2-3 служители с 5-6 полицаи, 3-5 съдии и няколко прокурори за свидетели и бой до като не им взимате и потника на търгашите. Бизнесмени! Всички са заразени от борчове, кредити, яламалъци,золумлуци, ослушвания и прочие. Половината са затвора. Не ги жалете!?!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/6/17 18:05

    Дребния човек от бедното стадо за дребни просрочени вноски пращат ЧСИ и на момента им взимат къщата му....а мутренските фирми ..........???крадлива,корумпирана държава и резултатът е на лице,за кражби на милионииии и милиардииии пари има,но за прилични пенсии и заплати вечно няма в пропадналата държава

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/6/17 10:10

    Офис на НАП Кърджали да спре да работи избирателно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.