В няколко населени места на община Кърджали стои въпросът за оптимизирането на детските градини, обяви кметът Хасан Азис. Към настоящия момент има детски градини, които се посещават от 6-7 деца, за които се грижат 4 души персонал. Тези детски градини ще бъдат закрити, а една от тях е в село Люляково, посочи кметът. „Децата в нея ще бъдат пренасочвани в по-големите детски градини в рейона", каза още Хасан Азис.
Всички детски градини в община Кърджали ще работят през летния сезон като се образуват смесени групи. Този режим на работа ще продължи до първия учебен ден на учебната 2017/2018 година.
Към днешна дата в 23-те детски градини в община Кърджали се приемат 2400 деца. Те са разпределени в 12 детски градини в селата, които се посещават от 480 деца, а 11-те детски градини в града поемат 1920 деца.
За тази учебна година все още има свободни места в 4 детски заведения. В ДГ „Детелина" те са 40, в ДГ „Ян Бибиян" – 25, в ДГ „Дъга" – 11 и в ДГ „Зравец" – 35 свободни места.
По думите на кмета, местата в детските градини в община Кърджали са достатъчно. „Проблемът възниква от голямото желание на родителите да насочват децата си в централната градска част. По-малко са желаещите да пращат децата си на детска градина в кварталите. В рамките на капацитетата на детските градини имаме възможност да поемем почти на 100 процента децата и в града, и в населените места", коментира инж. Хасан Азис.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/6/17 13:45

    Да закрият и градината в с. Звиница, там са 7-8 деца със 7 човека персонал.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/6/17 15:11

    Da zakriyat selata, posle v grada yashte Domati plasmas I piyte suho mlyako

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/6/17 15:18

    А защо не закрият и училището в Чифлик, и там са малко децата?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/6/17 17:01

    Споко, всичко ще закрият, та да има пари за асфалтиране и строителство. От там има файда, от детски градини и училища -йок.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.