40 роми са се заселили в чернооченско село, а местните хора пропищяха.
„Опасяваме се, че ще започнат обири по домове и ниви. Първо се настаниха двама души, които работят към горските фирми за добив на дървесина. Наеха къща в края на селото. После пристигнаха семействата им, а сега и още роднини. Вече са десетки и си построиха колиби”, посочиха за 24rodopi.com местни.
В селото събират подписка, за да изгонят самонастанилите се роми. Първоначално пристигнали няколко от пришълците, който работили към горски фирми за добив на дървесина. За няколко месеца обаче дошли и роднините на дървосекачите като числеността им набъбнала на почти половината от населението на кърджалийското село.
Кое е селото и какво се случи, четете единствено в петък в „Родопи voice”!
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/6/17 09:06

    Ако ги махнат и тези от с. Багрянка, няма да е геноцид. Да вървят от където са дошли. Само каруци, катъри, лули, цигари и боклуци. Друго не знаят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/6/17 09:19

    В това село първо да изгонят кмета, после останалите служители дето не си знаят задълженията. Как така ще се самонастанят в чужди жилища ? В Черноочене дали са чували за Закон за собствеността.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/6/17 10:05

    Нищо чудно някои от некомпетентните управници да кажат че се борят с демографската криза в страната,нали пропадналата България сега има цял министър-вицепремиер фашист който се бори с демографската катастрофа....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/6/17 10:16

    Подобен случай има и в с.Китна общ.Кирково.Първо бяха двама души, които работят към дърводобивна фирма.Настаниха ги в старо у-ще в селото.
    След реакция на хората кмета на общината,каза,че ги настаняват за два месеца.От тогава минаха осем месеца,след тях дойдоха и семействата им.Децата има са записани в училище.Същите преди година ,две бяха настанени в с.Чорбаджийско и след като започнаха да създават проблеми бяха изгонени.Хората са силно притеснени от тяхното присъствие и се готвят за протестни действия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/6/17 11:57

    Никой не. Може. Да ни. Искови ние ще се. Множим там

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/6/17 13:27

    Подобен случай има и в с.Китна,общ.Кирково.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/6/17 21:43

    Сали ги докара тези в Китна да живри живей депесе

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/6/17 22:54

    Ами той Сали бившият кмет ни жив ни умрял,пълен неграмотен индивид, на циганите кмет може да стане, само за там способен,

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/6/17 08:05

    А не еее и ние сиганите нещем това сали да отифа в горцки извор да се чукат с орхан

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.