В 11 детски градини, две от които в малки населени места на община Кърджали, две учебни заведения и в ОДК Кърджали ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности до края на тази година. Обявената обществена поръчка за избор на изпълнител вече е в ход, а крайният срок за офертите бе 15 юни, съобщиха от сектор „Обществени поръчки" в общинска администрация.
Предвидените видове работи за обектите по всяка обособена позиция за строителни и ремонтни работи на детски градини и училища в община Кърджали през 2017 година са описани подробно в количествените сметки. Част от тях включват демонтиране на стара дървена дограма, подмяната й с нова от PVC профили със стъклопакет, гипсова шпакловка по стени и тавани, както и работа по хидроизолация на покривни пространства.
Стойността на поръчката е в размер на 450 833.29 лева без ДДС, като тя е разпределена, според предвидения обем ремонтни дейности по 14 обособени позиции. Детските градини „Здравец", „Орфей", „Щастие" и „Ян Бибиян" са само една част от предвидените, в които предстоят ремонти.
Обществената поръчка обхваща и подмяна на дървената дограма в СУ „Владимир Димитров –Майстора", а прогнозната стойност за дейността е в размер на 91 666.66 лв., без ДДС. Ще припомним, че миналата година в учебното заведение бе извършен ремонт на покрива и бе извършена частична подмяна на дограмата в учебното заведение.
Подмяна на дограмата на първи и втори етаж ще бъде извършена и в СУ „Климент Охридски". С реализирането на обществената поръчка ще се работи и по хидроизолацията на покрива на ОДК Кърджали, като предвидената прогнозна сума за това е в размер на 23 333.33 лв. без ДДС.
На снимката: Покривът на „Майстора" вече бе ремонтиран, сега са заделени близо 92 000 лева за смяна на дограмата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/17 23:01

    Само да не забравяме, че не общината осигури парите за покрива на "Майстора". Заслугата бе изцяло на госпожа Цвета Караянчева, за което сме и много благодарни. Веселчанци сме с Вас госпожо Караянчева, подкрепяме Ви безрезервно!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.