Хиляди левове на ден могат да влизат в хазната на Община Кърджали след въвеждането на Синя зона в централната част на града. Това показват на най-елементарни разчети за бъдещите 500 платени паркоместа.
Както вече 24rodopi.com писа, до края на годината Кърджали вече ще разполага със Синя зона. Общината обяви обществена поръчка за проектиране на маркировката на обособената платена зона за паркиране, посочи зам.-кметът Мюмюн Али. Проучен е и опитът в това отношение на други областни градове.
31 ще бъдат зоните за почасово паркиране. Припомняме, че Синята зона ще бъде обособена между улиците „Булаир", „Републиканска", „Дж.Вашингтон", „Македония", „Климент Охридски", „Беласица", „Сан Стефано", „Стадионска" и булевардите „Тракия" и „България".
В зоната, която ще бъде изградена поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица, ще бъдат обособени 500 паркоместа.
Общинските съветниците единодушно подкрепиха предложението на кмета инж. Хасан Азис в Кърджали да има Синя зона. По лев на час ще плащат кърджалийци, за да паркират в зоната. В наредбата е предвидено нарушителите да бъдат санкционирани, като колите се вдигат от „паяк“ или се „закопчават“ със скоби заради неправилно паркиране.
Стотици левове на ден носят само петте платени паркинга в района на Пазара и Паспортна, установи проверка на 24rodopi.com. „По 100 коли на ден спират само тук. Понякога дори не смогвам да събирам таксите, трябват ми и помощници”, коментира служител на един от платените паркинги, стопанисван от частно лице, на входа на тържището в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 20:31

    За живеещите в Синя зона какво ще бъде?

    ОтговорИзтриване
  2. Реджеп от Лисиците18/6/17 21:28

    Живеещите наоколо също ще плащат, ако не им отърва или си паркират в хола където живеят или обратно на село.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 22:21

    за живеещите - ще плащаме и ние, хаха, нали целта е да ни оеднаквят със селяните. жалко, че селтаците няма да се научат и ще паркират всячески я до блока на кмета, я зад френдс-а.
    нищо, поне ще си разкарат бракмите от централните улици на града, най-важно е да се разкарат от бул.България пред Френдс и "Босфор". Както и преди кръговото на автогарата. Ей там се научиха селските бекове да паркират и това си е майка, няма полиция дето да ги глобява, та поне дано синята зона ги плаши тия бедняци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/6/17 05:30

    За живеещите в синята зона 2 лв на час

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/6/17 07:13

    Беден човек жив гявол.Просто на някой бизнеса ще отиде по дяволите, такситата ще цьфнат за километър клиенти.Е затова от някои и свирка не става.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/6/17 08:31

    Хиляди левове могат да влизат в общината ,ако общината си стопанисва помещенията които се рушат
    Пример
    Бившата гимназия на улица Републиканска, детска градина в Ст КЛАДЕНЕЦ ,И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/6/17 09:34

    sinq zona se pravi v gradove s naselenie nad 100 000 dushi kakto e na zapad, vidqla jabata v malmio che ima zona, ama malmio e s naselenie nad 1000 000, kolko e kyrdjali, vidqla jabata neshto i reshila kak da se krade v kyrdjali zakonno pari.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/6/17 09:40

    prihodi v haznata nqma da ima, zashtoto selqnite shte spirat pred blokove, kydeto ne e zona, po ulici i pred garaji, kydeto ne e zona, taka shte prechat na jiveeshtite tam, sled koeto pyk jiveeshtite kato im pisne ot selqnite da ne dadat 2 lv, shte pochnat da im rejat gumite na kolite i da im troshat styklata. sled tova selqnite shte pochnat da idvat bez koli v grada, obshtina kyrdjali shte duha supata. a policiqta shte trqbva da razsledva dosta prestypleniq, bez namereni izvyrshiteli. s edna duma umni glavi shte si butnete takyv avtogol che bedna vi e fantaziqta, dokato nakraq i na paqka mu narejat gumite sled kato vdigne edna dve koli

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/6/17 09:55

    plashtame dostatychno visoki danyci v tazi obshtina, plashtame vsqka godina kup pari za vinetki, gradjdanski otgovornosti, danyk avtomobil, danyk jilishte, za kakvo trqbva da plashtame i za parkirane pred doma, oshte malko danyk vyzduh nqma li da se vyvede. obshtinata e dlyjna da osiguri na vsichki jiveeshti BEZPLATNI PARKOMESTA pred domovete, dostatychno pari sybira jalkata ni obshtina!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/6/17 10:17

    Синя зона задължително трябва да има . Задължително трябва да се отвори за леките коли и автобуси булевард България за да се разтовари движението , което е безобразно . Да се отворят и други затворени улици .

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/6/17 10:21

    Синя зона е наложително !!! Всеки трябва да плаща . Който не иска да плаща да си построи гараж !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/6/17 13:07

    Булевард България , бул. Сан Стефано и др. затворени улици трябва да се отворят за движение на леките коли. Синя зона , както е в много градове на България и всички средства да влиза в бюджета на общината.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/6/17 18:25

    Калкулатора показва 4 мандата по 4 години=16 години х 365 дни=5840 дни х 2000 лева=11 680 000 лева пропуснати за община Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/6/17 18:44

    Общината първо да си купи паек с който да събира неправилно паркираните коли.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.