Засиленият уличен трафик и липсата на паркоместа в Кърджали се крие в цифрата 59 195. Това е броят на всички регистрирани моторни превозни средства в региона към настоящия момент, установи проверка на 24rodopi.com. При население от малко над 150 000 души в областта, простата аритметика сочи, че на 2,5 души в Кърджалийско се пада по едно МПС. Само в рамките на миналата година пък в региона са регистрирани нови 4 554 превозни средства. От началото на тази, до средата на юни, техният брой е 2 030.
52 752 са регистрираните МПС на частни лица, 5 895-на фирми, съобщиха за 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР. Броят на леките автомобили е 52 170, на тежкотоварните-2 455, а на мотоциклетите-4 570.
На 1 981 МПС от други области на страната са били сменени регистрациите с кърджалийски през миналата година. През тази броят им е 818. От началото на годината до този момент е прекратена регистрацията на 911 моторни превозни средства.
Повече по темата четете в петъчния брой на „Родопи voice”:
Маниерите от ауспуха
Кошмарът по пътищата
„Селяни”, „простаци” и „гъзета” - по едно МПС на 2,5 души!
Хора няма, но коли бол!
Проблемите на пътя: Висока скорост, пияни и дрогирани, но и… паркирали

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/17 08:47

    да господин кмета,общинска администрация не работи ефикасно, непрекъснато регистрира нови таксита, хората които харесвате работят по 2 та и по 3 проекта. как става това , е да те друго не работят. абе много зле работеща община. и дано тозии път пуснете коментара ми. нищо , че и вие работите за общината, която се управлява от хлебаря....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/6/17 08:49

    надявам се да засегнете и въпроса как хора , които не разбират и говорят добре езика взимат листовки, защото ще бъдат уведомени и хората от министерството и лично Бойко

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/6/17 14:20

    Има и нерегистрирани с чуждестранни номера

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.