Държавата прави и ще продължи да прави необходимото за реконструкция на пътя за ардинските села Брезен, Боровица, Китница, Сухово, Голобрад, Любино и Русалско, който се компрометира тежко след снежното бедствие през 2015 г, заяви областният управител Никола Чанев.
Както вече 24rodopi.com писа, седем ардински села се вдигат на протест срещу огромните дупки по пътя към населените места. Жителите на Брезен, Боровица, Китница, Сухово, Голобрад, Любино и Русалско се жалват, че 22-километровото трасе от републиканската пътна мрежа не е ремонтирано от години.
По информация от АПИ през миналата година са вложени 45 000 лева за ремонтни работи на 22-километровата отсечка, тази година са заложени 80 000 лв. с тенденция да бъдат удвоени. Съзнаваме, че проблемът е сериозен, не е от вчера и хората са в правото си да протестират. Заедно с директора на Областно пътно управление инж. Иван Гавазов сме поставили въпроса на най-високо ниво и очакваме благоприятен изход, заяви Чанев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/6/17 14:58

    Протестна готовност имат и хората от микро район Бенковски/селата Китна,Могиляне,център Бенковски/срещу избирателния подход на общинското ръководство за асфалтиране на селските пътища.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/6/17 18:28

    Enuovche,jaltusha koga she sa ispravite pred obshtina Ardino. danebi da imate asvalt na vazi nevi treba shto ste sviknali i bez Nego

    ОтговорИзтриване
  3. Нека областният управител да провери как се извършва ремонт и по пътя Кърджали-Хасково през Рани лист.Следващите протести ще бъдат в тоя район.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.