Прокуратурата на Република България ще трябва да плати обезщетение в размер на 3000 лева за 71 месеца разследване и дело срещу обвиняем за данъчни престъпления. Това решиха районните магистрати в Момчилград, които отсъдиха в полза С.А.
Мъжът трябвало да отговаря през закона за укриване на данъци, разкриха за 24rodopi.com запознати с казуса.
Досъдебната фаза и самото съдебно производство обаче се протакали за период от 5 години и 11 месеца. „Забавянето на воденото наказателно производство довело до нарушаване на правото на ищеца за разглеждане на делото в разумен срок”, се посочва в мотивите на магистратите.
С.А. поиска обезщетение за неимуществени вреди в размер на 7000 лева. В частта над отсъдените 3000 лева обаче, искът бе отхвърлен.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/6/17 15:11

    Това няма да бъде последното обвинение срещу прокуратурата.Те заедно със служители от МВР КЖ прикриват Досъдебно производство вече 9та година и мислят че им се разминало.НО НЯМА КАК.Осъдил съм двете инстанции по 20 000лв, за прикриване на Досъдебно производство за кражба от 2008год.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/17 10:50

    Благодаря на редакциятя...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.