Амбицията на министъра на икономиката Емил Караниколов е Кърджали да стане индустриален център и желано място за инвестиции. Той ще разкрие детайли за плана си при посещението си в града край Арда. Както вече 24rodopi.com писа, министър Караниколов ще бъде в Кърджали на 9 юни.
Продължава да расте инвеститорския интерес към България, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю за радио „Дарик“. Той обяви, че е провел среща с посланиците на Италия и Унгария у нас. Уговорено е страната ни да бъде домакин на предприемачески форуми с участието на компании от двете държави.
“До момента има записани 40 унгарски фирми, които искат да работят в България. Италианските компании на българския пазар пък са около 6000 с открити над 50 000 работни места“, обясни министърът . По негови думи има повишен инвеститорски интерес и от Азербайджан.
Министерството на отбраната е прехвърлило на Министерството на икономиката големи терени до летището в Стара Загора. Мястото ще се превърне в голям индустриален център. Амбициите на Караниколов е това да е случи в Кърджали и Смолян.
По отношение на улесняване на процедурата за наемане на работа на чужденци, министърът е категоричен, че това по никакъв начин няма да се отрази на трудовата заетост на българина. “Мярката бе наложителна заради липсата на достатъчно добре подготвени кадри в туризма. Тя ще доведе до раздвижване на икономиката, без да бъдат засегнати българите. Това е видно от факта, че безработицата в страната продължава да намалява“, добави Емил Караниколов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/6/17 17:46

    Родопи, на 9 май коя година?! На 9 юни.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/6/17 18:40

    cheta i ne vqrvam,kardjali industrialen centar,daite da si govorim chestno,vsichki v tazi obshtina rabotqt za teklas,kolko inesticii uj trqbvashe da doidat,da izbroime-yazaki,sa-ba,gedik holding,frenski zavod za avtomobilni komponenti,kade sa ,neka kmeta da kaje,i ne na posledno edin balon koito se nadu za golqm zavod za tokozahranvashti sistemina IPS,oshte nishto ne e zapochnalo a esenta trqbvashe da nabirat hora,uni mesec e a te ne sa zapo4nali daje d a stroqt,a trqbvashe uj mart da zapo4nat,otnovo kyorfishek,OCK go otkrivat ot kakto e faliral,istinata e 4e teklas diktuva neshtata,koeto e jalko,i tova shte prodalji s ogled i srivaneto na pnevmatika

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/6/17 12:25

    Поредния кьорфишек......Тука се работи по ориенталски правила....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/6/17 16:08

    А няма ли в Кърджали да се проведе и най-големият междупланетен турнир по шах?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/6/17 17:58

    do 18:40 ,za zavoda za tokozahranvashti sistemi pitay veli shakir nali toi davashe intervuta nalqvo i nadqsno

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/6/17 18:25

    Gladna kokuska prosso ke sınuvva.Wervayte mi

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/6/17 23:43

    Още малко, и: `Силиконова долина`! Да си мечтаеш е едно, а съвсем различна е реалността. За съжаление тук няма квалифицирана работна ръка.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.