„Държавата трябва да се замисли. В Главното мюфтийство ежедневно получаваме сигнали за агресия срещу мюсюлмани“, каза в студиото на бТВ главният секретар на Главното мюфтийство Джелал Фаик. Той коментира инцидента, при който бяха нападнати съпругата и дъщерите на заместник-главния мюфтия.
Неизвестни нападнаха и биха двете дъщери на един от заместниците на главния мюфтия. Инцидентът е станал пред един от хипермаркетите в столичния квартал "Надежда" във вторник следобед. Двете момичета са излизали от магазина, когато са били нападнати от други младежи, които са ги удряли. Полицията в София разследва инцидента. Не са ясни причините за нападението. Не се изключва вероятността в случая да са намесени футболни фенове или скинари. Полицията е иззела камерите от района на хипермаркета. Извършителите се издирват.
Главният секретар отбеляза, че нападнатите жени са в шок.

„Това са български граждани. Нападнати са от две млади момичета и едно момче. Първо са ги атакували със словесни нападки по адрес на забрадката и исляма. Нещата са прераснали във физически контакт и побой. Никой не ги е защитил. Ще изискаме записите от охранителните камери и ще сезираме всички правозащитни организации. Това е недопустимо да се случва в България. Политиците трябва да се замислят. Не може вицепремиер да ходи на границата и да дърпа мюсюлмани. Доста медии също проповядват ислямофобия. Благодарение на Главното мюфтийство нито един български мюсюлманин не е влязъл в редиците на ДАЕШ", категоричен беше Фаик.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/17 08:42

    кАКВА ФОБИЯ БЕ ......ТЕЗИ ИЗВЪНЗЕМНИ НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ СЪЩЕСТВА ДА СИ НАМЕРЯТ ДРУГА ПОДОБНО ЗА ТЯХ СТРАНА И ТАМ ДА СЕ ЗАВИЯТ ОЩЕ ДВА ТРИ КАТА И ВЪЗДУХ ДА НЕ ВЛЕЗЕ И ДА ГИ ВИДИ.ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СВЕТСКА СТРАНА АКО ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ВЛЕЗЕ В ЗАБЛУДЕНИТЕ ГЛАВИ.ТУКА ИМА ХОРА КОИТО СЕ ВИЖДАТ ГОВОРЯТ А НЕ КАТО МУМИИ ДА СЕ ДВИЖАТ И РАЗМИНАВАТ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/6/17 08:58

    Ami nekoi s igrae s ogına napomnia nesto ot predi32 god ili tova e vazradutelnia proces uj tokagava celukupnia BULGARSKİ narad beshe protiv koeto hi4 ne sgm zabeliazal i sega s pasuvat no da ne zabraviat 4e posle i bratushkata ne moje gi spasi toest varshat ne nesta koito posle ste im s otrazi na zdraveto

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/17 10:03

    Когато жена ми и дъщеря ми могат спокойно да се разхождат в някоя ислямска държава, облечени със светски одежди, без никой да ги закача, сочи с пръст, нарича "к--ва", плюе, замерва с предмети и т.н., също така когато ги наемат на работа, без ислямски предразсъдъци, облечени като европейки; Също така когато сина ми може да се ожени за мюсюлманка, без да се притеснява, че родителите и няма да го приемат него, или че ще се откажат от нея и т.н..... - Тогава аз ще съм най големия защитник на правата Ви тук и навсякъде! Ноооо дълбоко се съмнявам, че това може да се случи...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/17 10:09

    Съответните органи да не пропускат да анализират втория коментар!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/6/17 10:56

    Какво се палите за дребни работи Християни, Мюсюлмани си живеят мирно от векове,че има една черна овца си е нещо нормално но общо ние Българите харесваме Турците и това се отнася и обратното.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/6/17 11:10

    Изобщо не става дума за забрадки, а за хиджаб, който няма нищо общо истинското мюсюлманско изповедание!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/6/17 11:32

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 10.03

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/6/17 11:33

    Като са футболни хулигани или скинари закона не ги хваща така ли излиза
    Тогава да се съберат всички фенове на клубовете и да идат в парламента да им дадат един урок и на тези които са писали законите и които изпълняват както им се иска това ли искате г-жи и г-да управляващи
    като са фенове и скинари пазете се от тях защото това е като БУМЕРАНГ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/6/17 14:34

    Nito turciq e arabistan nito Bylgariq, taka che ako iskat da se zabulqt da hodqt b Arabistan.... stiga s tazi maloushtina.. Te ne sa nikakvi miusliumani, a promiti mozici... Hayde v arabistan kvo tyrsqt v Evropa v hristiqnski dyrzhavi shtom iskat iskat da bydat nindji

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/6/17 16:09

    А монахините

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/6/17 21:16

    Do 10:09 da neka siotvetnite organi da zamisliat za moi komentar.Na prost ezik iskah da kaja kvo moje da slu4u Bulgaristan ako prodìljava maltretira babib4ki na granicata ili da bie jeni pred supermarkatite.Ste mi intersno kak tia yunaci ste darjat ako vnezapno gi poseti askera...Nikoi da me4tae za bosna ili kosovo...Na bulgarskite psevdopatrioti nema da im s otdade

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/6/17 12:33

    Като цяло харесвам не само турците, но и всички други, само да се държат като нормални хора, да не говорят високо и на публични места майчиния си език, да се обличат съобразно общоприетото, да не демонстрират по-какъвто и да е начин комплексите си. Иначе казано да уважават и ценят българския език, както и непрекъснато подобряват правилното му говорене. Няма какво да делим, искаме или не трябва да живеем заедно и да направим нещата приятни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.