Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник-кметът Мюмюн Али и група кметове на населени места гостуваха на побратимената община Меджидие, Румъния. Кърджалийци проведоха среща с кмета на румънската община Валентин Врабие, който е на този пост от една година. Той поздрави гостите и изрази задоволство, че контактите между двете побратимени общини продължават.
„Чувствам ви близки, самият аз съм бил кмет на населено място в продължение на 8 години и знам, че отговорността е твърде голяма“, каза в приветствието си към кърджалийските кметове румънският домакин.
Меджидие има много сходни неща с Кърджали, населението е смесено, 30 на сто  са мюсюлмани. Общината реализира европейски проекти, прави усилия да привлече инвестиции и да реши проблема с безработицата. В момента има готови 33 проекта за над 100 млн.евро.
Инж.Азис благодари на домакините за топлото посрещане и пожела успешен мандат на румънския си колега. Той разказа за последните реализирани проекти по европейски програми в Кърджали.Изрази надежда, че сътрудничеството между двете общини ще се разширява и покани румънския си колега в Кърджали за празника на града на 21 октомври.
„Нашата община е придобила известност в България като столица на толерантността, радвам се, че вие също сте пример  във вашата страна за добро съжителство, разбирателство и толерантност между гражданите от различни етноси и вероизповедания“, посочи инж.Азис.
Двамата кметове си размениха подаръци. Домакините от румънската община бяха подготвили кратка музикална програма, представяща песните и танците на различните местни етнически групи. Кърджалийската делегация се запозна със забележителностите на Меджидие и близкия град Констанца.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/6/17 22:13

    ха сега като пиша това някой да ми каже че не съм прав
    за ексурзии за мевлиди и ифтари имате пари
    а за общински пътища или болен човек нямате пари
    но колелото се върти

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/6/17 22:41

    Админе пускай коментарите ми ти ДПС'ар ли си?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/6/17 12:26

    Колко е прав първият коментиращ„че чак си спомням думите на онзи велик поет„който бе казал"Елате ни вижте"....има кърджалийски села„където в едните махали уличите са асфалтирани/протежета на съответния селски управник/а в другите махали....улица кал до колене ..../това е другата България сигурно„там хората не му симпатизират.....това е .пък нека си ходят -това е хубаво един вид "обмяна на опит" белким слънцето ще огрее и онеправданите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.