Работна група е била сформирана в Община Кърджали относно проблема с бездомните кучета в града. Комисия, водена от зам.-кмета Мюмюн Али, в която са включени и защитници на животните също вече работи в областния град, обяви кметът Хасан Азис по време на традиционното вече предаване на живо във Фейсбук „Ти и кметът".
Той посочи, че съдействие е потърсено от областния управител Никола Чанев и Министерството на регионалното развитие за предоставяне на терен за изграждане на нов приют за безпризорни кучета. Хасан Азис бе категоричен, че до седмици ще има решение за наболелия за града проблем.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/17 18:30

    Аман от бездомните кучета но не знам кой ходи пеша и от къде минава но на скоро някой дали е минавал през печатницата и Шоколадовия рай сладкарницата от страни на блока пътя за Химическото чистене да внимавате че има 4 колиби с кучета и едното е с 3 крака много е злобно нахапало е няколко човека и мен се спусна да ме хапе но избягах му и не можа добре че ги нямаше другите три който също се спускат с него ! Нека се вземат някакви мерки утре ще мине някое детенце ще му скочи да го хапе и ще му изкара акъла и от Дай лапа нищо не правят !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/6/17 21:47

    Много добре ги познавам кучетата.Те са абсолютно безобидни, не дей да лъжеш нещастнико, никого не са ухапали, и въобще не са агресивни.Те са териториални, и както всяко добро куче известява с лай че си му нарушил територията, или в случая територията на неговия стопанин.Има една прекрасна млада дама, която се грижи за тях, и още веднъж заявявам че никога, никого не са нападнали.Всеки ден минавам с моя любимец, минавал съм и сам, и никога не са ме закачили.Явно усещат гадните хора, които в един момент са били техни мъчители, и за това ги лаят.Не те ли е срам бе гащник, дори и на сакатото куче да посягаш.Знаеш ли какво му е минало през главата?Сигурно си мислиш че само си е отхапало крака, че да е по зло?Ей такива мизерници като теб, са го осакатили, и въпреки това кучето е изключително дружелюбно.Съжалявам че нямам място в апартамента,/вече гледам две душички/ иначе и това бих осиновил.А колкото до дамата която проявява хуманност, искрено и се възхищавам.Много рядко се срещат такива добри хора, за сметка на ей такива садистични злобари.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/17 23:00

    Същите кучета обикалят и в парка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/6/17 10:53

    Ало Общината и Служителите от приюта за кучета.колко пъти да ви звънна по телефоните ви.Че и не вдигате телефоните си.?Защо е прибрано Майката на 6кученца от района на 62блок зад травопоста защо оставихте малките си без МАЙКА.Който го извършил това деяние нека да понесе десетократно.Моля жителите на района да помогнат за оцеляването им.(Кученцата са на 2седмици.Намират се (зад Травопоста на Каменните дупки.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/6/17 12:20

    Общината най-сетне да започне да си върши работата. Трябва стриктен контрол - регистрация на всички домашни любимци. Общинските власти трябва да са безкопромисни, особено що се отнася до всички кучета във вилни зони, междблокови пространства, строителни обекти, крайградски зони. Да започват масирани проверки за регистрацията на домашните кучета. Проверките да са пастоянни през годината, всеки работен ден от рано сутрин до късно вечер.Всяко куче да си има стопанин и той да застане зад него с името си. Яки глоби за нерегистрирани кучета и за неплатени такси.

    Останалите кучета да бъдат прибрани в приюти, да се даде срок за осиновяването им, като трябва да е много ясно кой е надзорник. Тези , които не бъдат осиновени, колкото и да е жалко, да бъдат евтаназирани. Години наред експериментираме модела на защитниците, но техния модел доведе до ужасяващи резултати - деца, майки, възрастни, никой не се чувства защитен никъде.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/6/17 16:16

    V djebel ima povece ulicni kuceta otkolkoto hora molim pomost po taia tema i tuk ako e vazmojno

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/6/17 16:39

    7/6/17 10:53
    Tiya ku4entsa ako porasnat şte te nahapyat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/6/17 18:33

    До анонимния подател,който пише по повод бездомните кучета до печатницата!
    Първо-колибките не са 4,а са 2!
    Второ-НИКОГО НЕ СА УХАПАЛИ!
    Да,пазят територията си и лаят!
    "Човек" е причинил това на трикракото куче,не се е родило така!
    Аз ще ги храня и спасявам!
    Богданова!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/6/17 21:45

    Браво Богданова, познавам те, ти си един достоен човек, който заслужава дълбоко уважение, от всеки който има поне малко човещина, и милосърдие.Дай боже повече хора като теб.Така света ще стане по-добър.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.