В България отново действат магистралните банди, които обират турски гастарбайтери. Това твърдят турски емигранти, които в последните дни са пътували от Западна Европа за родината, за да празнуват с близките си Рамазан Байрам.
Десетки турци, граждани на страни от Западна Европа сигнализират, че „при преминаване през България са били ограбени от фалшиви служители на Пътното или КАТ“.
"На пътя между Пловдив и Свиленград действат банди. Облечени в жълти или оранжеви жилетки. Дегизирани като полицаи, те пренасочват нашите граждани встрани под предлог, че пътят е в ремонт или има струтен мост. Целта им, разбира се, е да извършат деянията си на място, където никой няма да ги види. Членовете на бандите действат много спокойно, крещят, заплашват. По-такъв начин оказват психологически натиск на преминаващите. Бъдете внимателни...", това предупреждение от Левент Мутлу е публикувано в излизащия на турски език вестник "Виена - последни новини".
Както вече 24rodopi.com писа, преди три седмици турското посолство в София предупреди всички, които ще пристигнат в България с автомобили с турски регистрационни номера, че напоследък се наблюдава увеличение на кражбите на този вид МПС.
Дипломатическата мисия на Анкара публикува в официалния си сайт предупреждение към гражданите си, в което се посочва, че е полезно преди да дойдат в България да застраховат колите си против кражби, а също така на територията на България да ползват в паркинги с видеонаблюдение.
Посолството също така поиска от турските граждани да спазват ограниченията за максимална скорост в страната ни.
Предупреждението е отправено най-вече към турските бизнесмени, които посещават София и други големи български градове, но и към изселниците, които карат автомобили с турски регистрационни номера. В летните месеци хиляди автомобили, регистрирани в Бурса, Истанбул и други градове, населени с изселници, пристигат в различни региони на България. Често те пътуват и до София по работа или пазаруване и попадат в полезрението на автокрадците.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.