„Изнасяме” към Европа дребни „гангстери“ и доста проститутки!?

Освен работна ръка, Кърджали изнася и… „гангстери” и проститутки на Запад.
Някои от познайници на органите на реда в града край Арда се насочиха към Дания. Любим ареал на действие за мургавите нашенци е „Кристияния" в Копенхаген.
Кварталът на датската столица се е превърнал в нещо като автономна област за хипита от цяла Европа още от средата на 70-те години на миналия век. В него е позволена употребата на лека дрога, а полиция почти не влиза в квартала, който е по-голям от кърджалийския „Възрожденци". Именно поради тази причина доста кърджалийци, чиято философия в живота е „Защо да се гърчим от работа, като може да се пъчим и без да си даваме зор“, търсят убежище в скандинавската столица.

Рекет и обири
„Бръмчат на рекет и обири, но само на нашенци. Не гледат да „гърбят" непознати. Обикалят по цял ден и чакат да чуят родна реч. Тогава действат. Наскоро изгоря кърджалийско момче, от което поискаха 10 крони. Когато то извади портфейла си, го пребиха и му го отнеха. Заплахите им били от сорта: „Внимавай, в Кърджали ще патиш повече!". Познати муцуни са, клиенти на полицията, някои от тях с години стаж по затворите в България", разказват млади момчета от Източните Родопи, сблъскали се с криминалния контингент на гурбетчиите. Нашенци обясняват, че заедно с рекетьорите на дребно, има и проститутки - „износ" от „Колелото“ на автогарата, терена зад заведението до Новия мост, хотелчето на пътя за ж.п.гарата…
„Продават се за уникално ниски цени. Умират от глад. В Дания само те имат тарифа за „пълна програма" от 100 крони, което се равнява на около 25 лева", разказват момчета от Кърджали.
Мургави „гангстери" от града край Арда били ангажирани и в събиране на фасове от марихуана. Справяли се със същата усърдност, както и търсачите на празни бутилки в Копенхаген, които успявали да си докарат по около 300-400 крони на ден. „Трудно намират остатъци, но когато няма нищо за крадене от някой нашенец, си уплътняват времето с „оборки". Все има някой останал конус за допушване или след достатъчно събрано количество, и за продажба”, разказват кърджалийци.

„Защо сме дошли, тук няма евтини момичета?”,
 пък вече задават въпроса жители на Комотини и околните села в Гърция. Питането е отправено към персонала на заведения и хотели в Кърджали.
„Клиентите ни от южната съседка постоянно питат за проститутки. Казват, че по селата им вече легенди се разказвали за евтините сексуални услуги тук, но обикновено остават разочаровани. Не можем да им помогнем защото и ние нямаме представа къде изчезна контингентът, който допреди години оперираше в региона. Гърците пък са видимо разочаровани. Явно идват единствено за секс туризъм”, разкриват сервитьори и бармани от най-оборотните заведение в Момчилград и Кърджали.

Гърците закъсняха, „любовта” замина на Запад
„Сводниците се изнесоха на Запад, а с тях и момичетата. Печалбите вероятно са доста по-големи. Тук клиентелата е слаба. Европа отвори врати за България преди бариерата на „Маказа” да се вдигне. Гърците закъсняха. Нашите вече печелят евро на Запад, където такива услуги са регламентирани”, пък споделят наблюденията си отлично запознати с ъндърграунд порядките край Арда от близкото минало.

Ако наша проститутка прави по 100 лева на вечер в Родопите, то зад граница спокойно може да изкарва по 500 евро и нагоре на смяна, твърдят родни гурбетчии.
„Няма никаква милост за нашенци. Дори да си говорим за родния край, намаление от цената за „селски” не съществува. Това са по-вървежните по визия нашенки, иначе има и много „изнесени” от сутеньори, които вървят направо за жълти стотинки.  Обикновено обаче „босовете”, а и те самите, са наркозависими и не подбират за изкарване на бързи пари за дрога”, разкрива гастарбайтер от Кърджали.
На малката снимка: Те вече не чакат мераклии от Северна Гърция край Общинската горичка, защото в Холандия и Дания работят при по-добри условия

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/6/17 12:35

    DA GI RAZWLICHAT S TEKME TURIZYM BA.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/6/17 14:04

    Svatbenata agencia za brakove na bg grajdani s hora ot Siria, Egipet, Maroko, Algir, Nigeria ima goliam uspeh v Kardjal.Lubovta nema limit.;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.