Скъпи мюсюлмани, скъпи братя!
Прекарваме последните дни на свещения месец Рамазан, месец, съдържащ в себе си всички добрини…
Значението на нощта Кадир е „кадер", съдбата. Това е нощта, в която съдбата на мюсюлманите се променя и ще се промени. Защото тази нощ е по-добра от хиляда месеца, а хиляда месеца са равностойни на живота на човек. В Корана се споменава, че пророк Нух (а.с.) 950 години е призовавал хората към Всевишния Аллах.
И пак Пратеника (с.а.с.) повелява: „Който, вярвайки в Аллах и очаквайки възнаграждението от Него, прекара нощта кадир с ибадет и служене, то Аллах ще му опрости предишните грехове". Затова и ние нека да правим много ибадет, да четем много Корана тази вечер, да възхваляваме, възвеличаваме Аллах с тахмид, текбир, да Го споменаваме много. Да се съберем на ифтари тази вечер, да я прекараме в тази духовна атмосфера.
С тези мисли и чувства искам най-искрено да ви честитя свещената нощ кадир! Нека Всевишният Аллах да даде здраве и изцеление на болните, на онези, които имат дългове, да им даде възможност за тяхното погасяване, онези, които не са женени, да ги дари с  щастлив брак, а женените –  с щастлив семеен живот. Пожелавам да отминат мрачните дни, които са обхванали живота на човечеството, пожелавам войните да спрат, да се премахне несправедливостта и гнета по целия свят!
Нека нощта ви да бъде свята, животът ви да бъде изпълнен с благоденствие и щастие!
БЕЙХАН МЕХМЕД
Районен мюфтия на Кърджали   
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.