Онова, което е най-хубаво, че откакто е правителството на Борисов, никога отношенията ни с Турция не са били толкова приятелски и толкова добри. Те станаха приятелски. А помня първата среща, когато се посрещнаха господин Борисов и господин Ердоган - много официално, много строго и излязоха от една среща "братко" да си казват. Това са знаци за това, за неща, които се случват като химия, като дипломация, като отношения между двама човека, заяви Вежди Рашидов в студиото на БНТ.
Той сподели, че се възхищава на Борисов и на израстването му в политиката, което според него е много полезно за България. Неговата роля беше на балансьора, на човека, който има диалог, човека, който търси баланса и доброто отношение както в Европа, така и със съседите си, и изиграва някаква важна роля, каза Рашидов.
Като крайна граница на ЕС България играе важна роля и спокойствието на границата, гарантира спокойствието не само на България, но и на Европа. Онова, което Борисов, който още на първата среща успя да изтъргува, е спокойствието на българската граница и българската държава, категоричен е Вежди Рашидов.
По думите му и Брюксел започна да има все по-голямо доверие на политиката на правителството ни. Провежда се една добра дипломация с Турция, каза Рашидов.
 „Темата ДОСТ мина между другото в разговори. Ако се засегнат права, Анкара може да вземе позиция. Нямам представа защо посланик Гьокче не беше в делегацията. Не е моя работа да коментирам. Темата не е се разви като разговор“, добави Вежди Рашидов.
Онова, което беше изговорено е, че ако се засегнат правата и свободите на българските граждани, които са от някакъв етнос, независимо български или турски, разбира се, естествената роля на турската държава, ако са засегнати турците в България, да заеме някаква позиция. Респективно, ако интересите на българските граждани в чужбина бъдат засегнати, разбира се, че държавата ни трябва да поеме някаква позиция, каза Рашидов.
Борисов също е поставил проблема взаимоотношенията да са толкова добри, че и азерският, и руският газ все пак да минат през България, защото това касае енергетиката, икономиката и живота на българския народ, уточни Рашидов.
По време на посещението на българската делегация е имало разговори също за турските инвестиции, за стокообмена и за теми, които касаят интересите на България, допълни Рашидов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/17 22:06

    Какво е общото между химията и тримата глупаци много сте зле бе братя

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/6/17 08:50

    Ей умния, общо винаги стига да го търсиш, а това че лидери на две държави комшии се разбират добре е много добре. Не разбирам само какво се иска от Турция, ако Бойко се беше срещнал с лидера на Гърция, или на Сърбия, или на Румъния или де знам който и да нема проблем, нооо става ли въпрос за Турция всички подскачат, абе хора не виждате ли до нас е държава с капацитет по-голем от Европа - и туризъм, и търговия, че и много още може да се намери с нея, нашите умници веднага критика. Абе я се вижте на какво дередже сте...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/17 09:05

    да се надяваме бойко да живее още дълги години, cunki другите за нищо не стават анадъммъ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/17 09:25

    Вежди кога е учил химия ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/6/17 10:28

    Himiya e tova,koeto piesh...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/6/17 11:32

    А бате Бойко дал ли е отговор на Ердоган защо служебният премиер Герджиков е прекратил едностранно договора за финансиране на Главно Мюфтийство, имамите, 3-те мюсюлмански училища и Висшият Ислямски Институт?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/6/17 12:07

    ,,Абе Бойко,ти да не си турчин със фес''

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.