Стотици пяха и танцуваха с известната певица Деси Добрева по време на фестивала "Нощта на Орфей" край археологическия комплекс "Татул". Традиционната проява, организирана от община Момчилград, се провежда за 11 път и събра в гости от Момчилград, областта и страната. По традиция гостите бяха посрещани с чаша вино. Тук беше и депутатът от района момчилградчанинът Ерол Мехмед.
„Нощта на Орфей“ се превърна в един от любимите традиционни празници не само за момчилградчани, но и за нашите гости. Като кмет на община Момчиград и домакин на това събитие съм горд, че се събираме тук, на мистичния Татул за 11 пореден път.
„Нощта на Орфей“ има своята вярна публика, но намира и нови привърженици. Който е пял под звездите на Татул, усетил е аромата на юнската трева , полъха на Родопа планина, не може отново да не дойде тук", заяви кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан при откриването на фестивала. Преди началото на културната програма бяха връчени наградите на победителите в превърналия се в традиционен велопоход от Момчилград до Татул. Парични награди получиха класиралите се на призовите места Мерт Мехмед и братята Ферди и Юмер Мюмюн. Победителят в надпреварата Мустафа Сабри Хасан получи велосипед, който му бее връчен от инж. Сунай Хасан.
"Нощта на Орфей" започна с изпълнение на кърджалийската група "Old Scool Band", които изпълниха евъргрийни на български и световни групи. 
"Боби шоу и Шехерезада" потопиха присъстващите в света на илюзията и фокусите. Атрактивните трикове и номера буквално взривиха най-малките зрители на фестивала.
Истински фурор сред присъстващите предизвика още с първото си изпълнение известната певица Деси Добрева. Още в началото тя покани публиката да скъси дистанцията и много тинейджъри се качиха на сцената. Много от тях успяха да си направят селфи с певицата докато тя изпълняваше песните си. Част от публиката игра с Деси Добрева право хоро пред сцената. 
Фестивалът завърши с мощни фойерверки в небето над тракийското светилище Татул.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 15:30

    И състава на пенсионерите не бяха зле.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/6/17 18:24

    Къде бяха тези стотици не мижахме да ги видим. За дедетки сме съгласни, но чак пък стотици малко е преувеличено.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 18:37

    От къде изкопаха" Боби шоу,"?Тюрлю гювеч на Татул.Добре че беше Деси Добрева.

    ОтговорИзтриване
  4. бай Харалампи19/6/17 07:44

    Тържеството беше чудесно!Имаше страхотно настроение, вина за което носи Деси!Беше невероятна!Пееше, танцуваше, снимаше се с всички, които пожелаха.
    Имаше и дъждец, и тока спря за малко, но какво от това.Беше прекрасно, особенно концерта на Деси!Организацията беше на ниво, за което да благодарим на кмета!Догодина ще отидем пак!Мърморковците да отидат на риба.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.