Изселници в Турция и гурбетчии в Западна Европа са причина да се забави с месеци санирането в Кърджали. Поне по три семейства, напуснали страната, е имало във всеки блок, кандидатстващ по Националната програма за енергийна ефективност. Това е забавило окомплектоването на документацията от страна на Сдруженията на собствениците, а от там и кандидатстването. Това обяви кметът на Кърджали Хасан Азис, който изрази съжаление, че темата е станала обект на партийни цели.
63 са регистрираните сдружения на собственици към този момент в Кърджали. 29 са одобрените за саниране сгради, като договори са сключени с 28 блока в града. Предстои контракт да има за още една сграда, като забавянето там е поради липсата на изпълнител за ремонтните дейности. Общо 28 фирми ще поемат санирането на одобрените кооперации. До 1-ви юли изпълнителите трябва да представят готовите проекти в Общината, а от местната администрация са се ангажирали до десет дни след крайния срок, да дадат разрешения за строителните дейности. „Санирането на тези блокове ще започне от 10 юли. Документите на още 16 сгради вече са изпратени за включване към програмата", посочи Хасан Азис.
Предстои да бъде проведена и среща между преставители на фирмите-изпълнители, строителния надзор, домоуправителите, собственици и Общината с цел хората да бъдат запознати със сроковете и дейностите за изпълнение. Предстои единствено да се приемат предложенията за цветовото оформление на сградите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/6/17 14:07

    За блок 14 няма изпълнител май..... Кой ще се занимава с тез индианци там!!? Технически неизпълним проект :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/6/17 15:41

    "ТОВА, КОЕТО НИЕ ПОСТРОИХМЕ, ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА БОЯДИСАТЕ" Т. ЖИВКОВ. СПРЕТЕ САНИРАНЕТО! ТОВА Е КРАЖБА НА НАРОДНИ ПАРИ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/6/17 19:10

    Хайде сега гурбетчиите са виновнииии...??? Виновни са крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИ в общината....а и това не е Саниране,а си е истинска кражба на народна пара,по добре както на запад да се бутнат блок след блок и да се построи нови блокове които да отговарят на съвремените условия.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.