Премиерът на България Бойко Борисов бе посрещнат с официална церемония в резиденция „Чанкая“ в Анкара. "Мархаба, аскер", поздрави представителните части Борисов.
Турският министър-председател Бинали Йълдъръм го посрещна, а на церемонията присъства турският външен министър Мевлют Чавушоглу.
След срещата на двамата премиери е предвидена пресконференция. На рожденния си ден Борисов ще се срещне с Реджеп Тайип Ердоган. Между 16:30-17:45 ще има среща на четири очи между Борисов и Ердоган в двореца "Бештепе". На нея ще присъства само Вежди Рашидов, който ще превежда.
"Ценим вашата солидарност по време на преврата от миналата година, който се случи в Турция. Ценим факта, че първи дойдохте в много кратък в срок в страната ни". Това са първите думи, с който турския премиер Бинали Йълдъръм се е обърнал към българския си колега Бойко Борисов, съобщава „Блиц“."Ценим вашата солидарност по време на преврата от миналата година, който се случи в Турция. Ценим факта, че първи дойдохте в много кратък в срок в страната ни". Това са първите думи, с който турския премиер Бинали Йълдъръм се е обърнал към българския си колега Бойко Борисов, съобщава „Блиц“.
„В много от държавите в Европа имаше избори, в Турция – референдум. Бяха изпуснати доста реплики, доста обвинения, надявам се в новата обстановка да се върне спокойния тон и обстановка“, заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с турския си колега Бинали Йълдъръм в Анкара.
„Много добре помним какво беше по границите – водили сме разговори посред нощ, за да опазим нашата граница, която е и европейска. Сега бежанският поток е слаб и заслугата за това е на усилията на Турция“, подчерта Борисов.
"Разбира се, както стана ясно след Берлин и Париж, България е европейската граница с Азия. Но ЕС е нашето семейство, Турция е нашият европейски съсед. Трябва да се опитаме да подобрим отношенията на Европа с Турция, които сега са в най-ниската си точка. Истината е, че ако Турция не беше спряла бежанците, Европа щеше да бъде пометена“, отбеляза премиерът.
24rodopi.com
Снимки: Пресцентър на МС
ЕС-командировказа меркелуване пред Ердоган - четете тук


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/17 15:02

    тоз турския премиер много нисък бе

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/17 15:31

    Вежди Рашидов знае ли турски, лошия превод понякога има неприятни последствия

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/17 16:03

    Не се казва(пише) Мархаба аскер, а се казва (пише) Мерхаба аскер !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/17 16:29

    Бойко каза точно мархаба, гледай барем новините, многознайко такъв!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/17 16:31

    ako epo visko ot Erdo stava problem zatova

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/17 18:28

    Турция ще Въведе ли в обръщение Еврото,както се готви да направиш Бойко
    в България???Няма само гастербайтерите да дърпат ярема...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.