Кърджали има потенциал да се нареди сред футболните градове на България
През изминалата седмица несъмнено най-коментираните теми (четете тук и тук) между кърджалийци вероятно са били свързани с бъдещето на футболна „Арда“.
„Ще възвърне ли своята слава Арда?“ и „Ще се радваме ли на футбол от най-високо ниво в града ни?“. Тези въпроси вече се задават както от  млади, така и от възрастни, особено от онези кърджалийци, които все още пазят в своите спомени силните години на „Арда“ от миналия век. Всъщност в Кърджали любителите на най-популярната игра през годините доказаха своята страст, отчитайки висока посещаемост на стадион „Дружба“, даже и в мачовете от Трета лига. Със сигурност те са били над стандартите за родния ни футбол. А това не са съвсем истинските възможности на кърджалийските фенове. 
В един от най-запомнящите се мачове от близкото минало „Арда“ накара много хора да почувстват магията на футбола/изключвайки поведението на част от феновете на „Ботев“/. През пролетта на 2011 година „небесносините“ имаха възможност да приемат у дома започващия на чисто от „В“ група велик пловдивски клуб. Въпреки ексцесиите, седмици наред – преди мача, а и след него,  събитието се превърна в истински футболен празник.
След шест години същият този заряд е на път да се събуди след добрите новини около „Арда“ и съгласието на футболната легенда Елин Топузаков да поеме отбора. Все още всичко това изглежда по-скоро мечта. Но по-запалените фенове вече кроят планове за отлагане на каквито и да са ангажименти с надеждата да подкрепят любимия си отбор на „Дружба“.
Бижуто на Кърджали се нарежда сред най-модерните стадиони на България, не само заради активността на Община Кърджали, но и също толкова поради липса на утвърдена държавна политика за развитието на футбола. Често базата се оказва най-силното препятствие пред инвеститорите за сериозни проекти в този спорт. За успокоение вече са налице всички дадености за реализирането им. Остава час по-скоро да се положат основите.
Ако институции и граждани се обединят в името на футбола, Кърджали ще има шанса да се нареди сред футболните градове на България. А нашият град отдавна доказа, че притежава този потенциал.

Мехмед МЕХМЕД,
общински съветник

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 12:00

    Stavas nesto kato noviq Fercho

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/6/17 16:15

    Работата да не стане "много шум за нищо"както в повечето случаи,и какво бижу е този стадион,дето няма тоалетни за зрителите,електрическо осветление,2/3-ти от седящите места да са покрити,добра видимост има само на най-горните редове,поради много високата ограда,а под козирката не може да гледаш терена заради малоумните резервни скамейки,липсва инфо табло,помощни терени около стадиона,паркоместа и да не изброявам още,тъй че сме много далеч от бижуто,за което се хвалят управниците ни-примери за недовършени проекти колкото искаш

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 16:30

    Porednata reklama za Dps

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/6/17 18:05

    Защо стадиона още не е готов?

    ОтговорИзтриване
  5. nay mnogo da vkarate vilka v kosarata

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/17 21:27

    Da ne se izpalni obestanoto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.